Culinaire samenwerking tussen Belvedere vodka en chef Schilo van Coevorden

Culinaire samenwerking tussen Belvedere vodka en chef Schilo van Coevorden

Vorig artikel Volgend artikel

In de brasserie van het Conservatorium Hotel in Amsterdam geniet je deze maand van een culinaire samenwerking tussen Belvedere Vodka en chef Schilo van Coevorden. Hij heeft een exclusief viergangenmenu samengesteld en per gang gecombineerd met een smaakvolle cocktail.

In de gerechten van executive chef Van Coevorden speelt de herkomst van de ingrediënten een voorname rol. Zo combineert hij in restaurant Taiko Oosterse specerijen met lokale vis en verse groenten om tot moderne Aziatische gerechten te komen. Voor de samenwerking met Belvedere wilde hij hetzelfde bereiken. Aangezien de premium vodka gedistilleerd wordt uit twee ingrediënten: Dankowskie Gold rogge en puur water uit eigen bron. Zodoende liet hij zich inspireren door een ander deel van de wereld en de herkomst van de wodka.

Chef Van Coevorden ligt het toe: “Voor deze samenwerking bracht ik mijn team van de stad naar het land. We lieten ons inspireren door de herkomst van Belvedere Vodka en haar pure smaken, de hoge kwaliteit van ingrediënten en dat luxe gevoel, zonder poespas.”

Espresso Martini
(Foto: Espresso Martini)

Menu en cocktails

In iedere cocktail die bij het viergangenmenu wordt geserveerd speelt de Poolse vodka de hoofdrol. Elke gang krijgt een bijpassende Belvedere Vodka-cocktail. Zo worden de warme roggewafels en foreleitjes gecombineerd met een zomerse The Pomme Highball met frisse citrus en appel. Een Rabarber Sour krijg je bij de in hooi geroosterde tarbot. De Poolse pierigo gevuld met wilde gans wordt gecombineerd met een Polish Martini. Als laatste krijg je bij het Lemon Colonel dessert een klassieke Espresso Martini.

Zoals aangegeven is het menu alleen in de maand augustus uit te proberen in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Het menu kost €78,- en wil je de cocktails erbij, dan betaal je daar nog eens €60,- extra voor. Waarschijnlijk is het verstandig om van tevoren te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Roggewafel met foreleitjes
(Foto: Roggewafel met foreleitjes)
Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies