De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
In de brasserie van het Conservatorium Hotel in Amsterdam geniet je deze maand van een culinaire samenwerking tussen Belvedere Vodka en chef Schilo van Coevorden. Hij heeft een exclusief viergangenmenu samengesteld en per gang gecombineerd met een smaakvolle cocktail.
In de gerechten van executive chef Van Coevorden speelt de herkomst van de ingrediënten een voorname rol. Zo combineert hij in restaurant Taiko Oosterse specerijen met lokale vis en verse groenten om tot moderne Aziatische gerechten te komen. Voor de samenwerking met Belvedere wilde hij hetzelfde bereiken. Aangezien de premium vodka gedistilleerd wordt uit twee ingrediënten: Dankowskie Gold rogge en puur water uit eigen bron. Zodoende liet hij zich inspireren door een ander deel van de wereld en de herkomst van de wodka.
Chef Van Coevorden ligt het toe: “Voor deze samenwerking bracht ik mijn team van de stad naar het land. We lieten ons inspireren door de herkomst van Belvedere Vodka en haar pure smaken, de hoge kwaliteit van ingrediënten en dat luxe gevoel, zonder poespas.”

Menu en cocktails
In iedere cocktail die bij het viergangenmenu wordt geserveerd speelt de Poolse vodka de hoofdrol. Elke gang krijgt een bijpassende Belvedere Vodka-cocktail. Zo worden de warme roggewafels en foreleitjes gecombineerd met een zomerse The Pomme Highball met frisse citrus en appel. Een Rabarber Sour krijg je bij de in hooi geroosterde tarbot. De Poolse pierigo gevuld met wilde gans wordt gecombineerd met een Polish Martini. Als laatste krijg je bij het Lemon Colonel dessert een klassieke Espresso Martini.
Zoals aangegeven is het menu alleen in de maand augustus uit te proberen in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Het menu kost €78,- en wil je de cocktails erbij, dan betaal je daar nog eens €60,- extra voor. Waarschijnlijk is het verstandig om van tevoren te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Verder lezen over Koken

Tipt08.01.2025
Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

Lifestyle19.12.2024
5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

Proeft04.12.2024
HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

Gadgets15.11.2024
HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereld
Recepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Verder lezen over Restaurant

Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Verder lezen over Vodka

Drinks29.03.2023
Nieuwe cocktail gaat viral: een Espresso Martini mét Parmezaanse kaas

Drinks23.03.2023
White Claw duikt in de gedistilleerde dranken en ready-to-drink cocktails

Drinks06.01.2023
Dit zijn in 2022 de 10 meest populaire cocktails ter wereld

Drinks08.08.2022
De 10 meest verkochte (sterke) drankmerken ter wereld

Proeft04.08.2022
Ready-to-shake cocktails van TAILS vallen flink in de smaak

Nieuws14.09.2021
Tito’s in actie voor het KNGF: Drink wodka en steun blindengeleidehonden

Nieuws19.08.2021
Belvedere en Sjefietshe sloegen de handen ineen om de Belviche te creëren

Drinks13.05.2021