Unieke samenwerking tussen Rotterdamse chefs en Philharmonisch Orkest

Unieke samenwerking tussen Rotterdamse chefs en Philharmonisch Orkest

Vorig artikel Volgend artikel

In december is het Rotterdams Philharmonisch Orkest begonnen met het organiseren van online concerten. Het wereldberoemde orkest slaat om een totaalbeleving te creëren de handen ineen met Huiskamerrestaurant. Samen met hen kan zo iedereen die daar behoefte aan heeft genieten van een muzikale en culinaire avond.

De gerechten voor de avond worden verzorgd door chef Marco Somer van restaurant De Harmonie en voor iedereen met een plantaardig eetpatroon ontfermt chef Maaike Stift van Eat.Peasy zich over de gerechten. Beiden hebben een driegangenmenu (à €42,50) samengesteld waarin de asperges en aardbeien van Van Gelder Groente & Fruit een hoofdrol spelen. Niet onbelangrijk: het hoofdgerecht kan voor €27,50 ook los worden besteld.

Bijzondere concerten

Iedereen die een onderhoudend avond uit via het Huiskamerrestaurant bestelt, kan voor de muzikale omlijsting via de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest kiezen uit verschillende concerten. Zo is er ondermeer te kiezen voor de concerten: ‘Dichterbij de Matthäus-Passion’, ‘A Musical Easter For You’ of ‘Valery Gergiev: Schotse symfonie’.

Driegangenmenu’s

Zoals gezegd spelen in de gerechten asperges en aardbeien een belangrijke rol. Dat heeft gezorgd bij het driegangenmenu van Marco Somer voor de volgende gerechten. Voorgerecht: In rode biet gepekelde zalm met crème van dragon. Hoofdgerecht: Langzaam gegaarde kalfswang in sjalot jus met witte asperges. Nagerecht: Taartje van bladerdeeg met crème suisse en verse lambada aardbeien.

Het plantaardige menu van Maaike Stift ziet er als volgt uit. Voorgerecht: Groene aspergesalade met blauwe bessen-balsamicodressing. Hoofdgerecht: Saffraan risotto met coquilles, witte aspergetips, kokosbacon en een frisse kruidenolie. Nagerecht: Vegan Pavlova met aardbeitjes, kokosroom, pistache crumble en een coulis van passievrucht.

Woon je niet in Rotterdam dan worden de menu’s op maandag en donderdag tussen 17:00-22:00 uur thuis afgeleverd. De maaltijden zijn vier dagen houdbaar in de koelkast.

(Afbeeldingen bij dit artikel © Frank de Roo)

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies