Met Michelin Specials geniet je bij toprestaurant van speciale menu’s

Met Michelin Specials geniet je bij toprestaurant van speciale menu’s

Vorig artikel Volgend artikel

Michelin en TheFork hebben de handen ineengeslagen om unieke, gastronomische belevingen in toprestaurants toegankelijker te maken. Daarvoor hebben ze samen de exclusieve ‘Michelin Specials’ gelanceerd. Restaurants met een Plate, Bib Gourmand of Michelinster(ren) bieden via die weg unieke menu’s aan zodat gasten kennis kunnen maken met het restaurant en de menukaart.

Deze laagdrempelige manier van kennismaken met bijzondere restaurants speelt in op een behoefte van gasten. Uit data van TheFork blijkt dat na de heropening de vraag naar high-end restaurants is toegenomen. Het aantal reserveringen bij restaurants in het hogere segment ligt met 24% hoger dan voor de pandemie toen dit 18% was.

Bijzondere restaurants

Door heel het land zijn er verschillende restaurants die een Michelin Special aanbieden en dit zijn alvast vijf toffe restaurants die zeker een bezoekje waard zijn.

Bougainville (Amsterdam)

In de keuken van Bougainville zwaait Executive Chef Tim Golsteijn samen met Head Chef Dorus Floris de scepter en Wine Director Lendl Mijnhijmer is in het restaurant verantwoordelijk voor de wijnen. Dit trio zorgt samen voor een onovertroffen gastronomische beleving op alle vlakken. Chef Golsteijn deelt dan ook zijn visie op gastronomie.

Hij legt uit: “Samen met mijn team probeer ik gasten op een simpele manier altijd te verrassen. Dit kan door even aan tafel te komen en extra uitleg te geven of door een gerecht een onverwachte draai te geven. Door de ‘Michelin Specials’ hoop ik nieuwe gasten ook te verrassen met een culinaire avond uit. Ons doel is om gasten te inspireren om vaker te genieten van een avond uit bij een restaurant uit het hogere segment.”

Lars Amsterdam (Amsterdam)

Lars Scharp en Floor Wiggers ontmoette elkaar jaren geleden bij restaurant Aan de Poel (**) en hebben samen het concept ontwikkeld voor Lars Amsterdam. Het is een huiskamerrestaurant geworden in de Houthavens van Amsterdam waar lekker eten en robuuste gerechten samenkomen.

Chef Scharp over Lars Amsterdam: “We hebben een ontzettende mooie locatie in de Amsterdamse Houthavens en willen zoveel mogelijk gasten door heel Nederland laten zien wie wij zijn en hoe we koken. Je merkt soms dat mensen vaker kiezen voor een bekende Italiaan of bistro op de hoek.

We zijn trots dat we door deel te nemen aan Michelin Specials kunnen bijdragen aan het toegankelijker maken van de gastronomie en een unieke ervaring kunnen bieden waardoor nieuwe bezoekers uiteindelijk vaste gasten worden.”

De Silveren Spiegel (Amsterdam)

Ook de Silveren Spiegel in Amsterdam sluit zich aan bij de Michelin Specials. De Nederlandse keuken heeft er een speciaal plekje en Chef Yves van der Hoff legt uit waarom: “Wat ons betreft verdient de Nederlandse eetcultuur een herwaardering. Deze rijke keuken, van oudsher gekenmerkt door gezonde, creatieve en duurzame gerechten, past perfect bij Restaurant de Silveren Spiegel.”

Restaurant Vigor (Vught)

Door de jarenlange ervaring is men bij restaurant Vigor klaargestoomd om te doen wat ze echt willen; een complete beleving neerzetten voor hun gasten, met intrigerende gerechten die je raken, recht in het hart. Leuk detail is de centrale bar die ook direct de open keuken is.

Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert (Stevensweert)

In Limburg, tussen Maaseik en Roermond, ligt het charmante dorpje Stevensweert. Aan de markt ligt een restaurant dat hoog staat aangeschreven bij de bourgondiërs uit de streek: Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert. Sinds 1996 leggen Pascalle en Marcus hun gasten hier in de watten met culinaire creaties en een warme ontvangst.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies