Dit zijn de 10 duurste restaurants met twee of drie Michelinsterren

Dit zijn de 10 duurste restaurants met twee of drie Michelinsterren

Vorig artikel Volgend artikel

Uitgeroepen worden tot Beste Chef van het Jaar, als restaurant uitverkozen worden tot Beste Restaurant ter Wereld of als chef en restaurant een derde Michelinster ontvangen zijn absolute hoogtepunten in de gastronomische wereld. Veel mensen willen als gevolg daarvan natuurlijk bij zo’n restaurant eten. Waar vind je de tien duurste sterrenrestaurants ter wereld?

In eerdere artikelen viel al te lezen in welke landen de goedkoopste restaurants met een Michelinster te vinden waren en natuurlijk ook welke restaurant de goedkoopste sterrenrestaurants ter wereld zijn. Toch is het ook interessant om te zien waar je het meeste geld kwijt bent voor een sterrendiner en misschien nog wel belangrijker waarom? Voor de bezorgde mensen: het Italiaanse restaurant Bros’ staat niet in het lijstje.

Bijzondere lijst

Om een goede lijst te krijgen heeft platform Chef’s Pencil de menu’s van vijfhonderd restaurant met twee of drie Michelinsterren doorgenomen en gekeken naar de prijs voor een volledig degustatiemenu. Let wel: bij de meeste gaat het alleen om het menu en is de drank niet inbegrepen. Opvallend is dat het Nederlandse restaurant Ciel Bleu (op de 23ste verdieping van het Okura in Amsterdam) op een 11de plek staat. Maar dat heeft er alles mee te maken dat het menu Ciel Bleu Caviar 495 euro kost.

Top 10 duurste sterrenrestaurants ter wereld

10. Piazza Duomo, Alba (Italië)

(gemiddeld 513 euro per persoon)

De tiende plek is voor het Italiaanse restaurant Piazza Duomo. Het menu bestaat uit gerechten met Franse invloeden en Italiaanse smaken. Het ligt in de regio Piemonte en staat voor de lokale keuken met regionale ingrediënten. Daarom heeft het ook een ‘biodynamische’ tuin waaruit de bladgroenten en groenten komen die in het restaurant worden gebruikt.

9. Guy Savoy, Parijs (Frankrijk)

(gemiddeld 544 euro per persoon)

Waar het Italiaanse Bros’ misschien de plank totaal missloeg qua kunst en gasten een ‘ervaring’ bieden staan er op deze lijst juist veel restaurants die dit ten uitvoer brengen en niet alleen pretenderen. Een daar van is Guy Savoy in Parijs dat een lust voor het oog is door de kleurrijke gerechten en de beeldende kunst aan de muren.

6 (gedeeld). Joël Robuchon, Tokio (Japan)

(gemiddeld 564 euro per persoon)

Er staan drie restaurants gedeeld op de zesde plaats en de beste grap is dat het alle drie restaurants zijn in Japan. Het eerste restaurant klinkt natuurlijk heel Frans en dat is het ook. Het gebouw waar het restaurant zich in bevindt is als een kasteel ontworpen. Gasten dineren er dan ook echt als koningen in Versailles vergezeld van kristallen kroonluchters en genietend van gerechten uit de verfijnde Europese keuken met subtiele Japanse invloeden.

6 (gedeeld). Kikunoi Honten, Kyoto (Japan)

(gemiddeld 564 euro per persoon)

Chef-kok Yoshihiro Murata heeft aan boord van een vissersboot de kunst van het leren herkennen van de perfecte zeevrucht geleerd. In zijn restaurant brengt hij deze kunst tot leven met het serveren van de meest verse gerechten gecombineerd met westerse ingrediënten als foie gras. Het restaurant doet daarnaast dienst als museum over de Japanse cultuur dat gelegen is in de tuin van een oude tempel.

6 (gedeeld). Gion Maruyama, Kyoto (Japan)

(gemiddeld 564 euro per persoon)

Gion Maruyama onderscheidt zich door de toewijding aan het benadrukken van natuurlijke smaken en ingrediënten. De chef kookt met de seizoenen mee, dus het menu wisselt verschillende keren per jaar. Er staat veel vis en allerlei zeevruchten op het menu, zoals: snoek, sneeuwkrabben en kogelvis.

5. Masa, New York (Verenigde Staten)

(gemiddeld 708 euro per persoon)

Chef-kok Masayoshi Takayama werkte in zijn jeugd op de vismarkt van zijn familie in Japan. In New York vertegenwoordigt Masa het beste (en duurste) wat de Japanse keuken in The Big Apple te bieden heeft. Zijn passie voor zeevruchten komt naar voren in zijn bijzondere sushi-creaties.

4. Azabu Kadowaki, Tokio (Japan)

(gemiddeld 730 euro per persoon)

Een andere chef die in Tokio furore maakt is Toshiya Kadowaki van restaurant Azabu Kadowaki. Op basis van de traditionele Japanse keuken wordt er gebruik gemaakt van moderne gastronomische technieken en internationale ingrediënten. Zijn gerechten serveert hij in typisch Japans aardewerk aan zijn gasten die aan een zespersoons Hinoki-houten bar zitten om te aanschouwen wat de chef in de keuken bereidt.

3. Kitcho Arashiyama Honten, Kyoto (Japan)

(gemiddeld 805 euro per persoon)

Het begint wel op te vallen dat veel van de dure restaurants zich in Japan bevinden hè? De laatste in de lijst is Kitcho Arashiyama Honten, gevestigd in Kyoto. Hier schuwen ze high-tech flair niet om een traditionele sfeer te creëren. Er zijn zeven eetzalen met een aangrenzende Japanse tuin waar gasten genieten van het beste Japanse eten en architectuur. Centraal op het menu: verse seizoengebonden ingrediënten.

2. Ultraviolet door Paul Pairet, Shanghai (China)

(gemiddeld 1.258 euro per persoon)

Ultraviolet in Shanghai is een heel futuristisch restaurant waar gastronomie gecombineerd wordt met visuele technologie. Iedere tafel is omgeven door muren van bewegende beelden. Het menu is vrij westers met wat Aziatische sfeer. De prijs van een menu heeft er mede mee te maken dat de zintuigen niet alleen door het eten worden geprikkeld, maar ook alles in het restaurant.

1. Sublimotion, Ibiza (Spanje)

(gemiddeld 1.540 euro per persoon)

Na het zien van en lezen over Sublimotion kan ik me alleen maar voorstellen dat mensen met aardig wat knaken hier moeten eten. Met recht mag een diner hier een ervaring genoemd worden. Want dankzij hybrid reality kookt een cyber-chef elk diner waardoor gasten dineren in een hybride vorm van virtuele en werkelijke wereld.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies