Diego’s in Rotterdam slaat een nieuwe weg in met gastronomisch streetfood

Diego’s in Rotterdam slaat een nieuwe weg in met gastronomisch streetfood

Vorig artikel Volgend artikel

Een van de favoriete burgerzaken van Rotterdam, Diego’s, slaat een nieuwe weg in. Geïnspireerd door de notering die hij kreeg van Gault Millau werden de ambities van chef Diego Buik flink aangewakkerd. Hij gaf zijn restaurant een metamorfose en wil met een nieuwe menukaart die opgebouwd is rondom gastronomisch streetfood zijn restaurant naar een hoger niveau tillen.

Buik over deze verandering: “Mijn grote passie zal altijd het creëren van prikkelende burgers zijn. Maar ik blijf in hart en nieren een chef. Ik miste de diversiteit in mijn menu. We hebben het interieur aangepakt en een volwassen en tijdloze uitstraling gegeven. Daarnaast is de kaart verrijkt met moderne gerechten zoals een ceviche van zalm én heeft de wijnkaart een fikse update gehad. Maar burgers blijven natuurlijk ook een plek behouden op het menu.”

Nieuwe kaart

Op vier jaar tijd heeft chef Buik een naam gekregen als het gaat om burgers, maar het bloed van een chef kruipt natuurlijk waar het niet gaan kan. Dat is dan ook de grote reden dat hij nu deze keuze heeft gemaakt en dat blijkt uit de gerechten op de kaart. Denk aan: crispy Peking duck, zalm van de Konro grill of een moderne variant van de klassieke steak tartare, verrijkt met sesammayonaise en haringkaviaar.

Befaamde burgers

Neemt niet weg dat de befaamde burgers van Diego’s niet verdwijnen. Buik vertelt daar het volgende over: “Naast de nieuwe gerechten om te delen, nemen we natuurlijk geen afscheid van burgers. Op verzoek serveren ze nu ook doormidden gesneden, zodat ook de burgers makkelijk te delen zijn. Maar gasten die enkel komen voor de burgers, zijn natuurlijk nog steeds van harte welkom.”

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies