De 7 beste Michelin-sterrenrestaurants die je kan vinden in een kleine stad

De 7 beste Michelin-sterrenrestaurants die je kan vinden in een kleine stad

Vorig artikel Volgend artikel

Wie niet beter weet, denkt dat het meest spannende op het gebied van gastronomie in de hoofdstad van een land plaatsvindt. Een logische gedachte, want daar wonen vaak de meeste mensen en heb je de meeste restaurant. Toch is het in de regel vaak ‘in de regio’ waar je moet zijn. Vandaar een lijstje met 7 beste sterrenrestaurants die zich bevinden in een kleine stad.

Sterrenchefs zoeken in hun werk natuurlijk altijd een uitdaging, want je wordt niet de beste in iets door stil te staan en te denken dat je lekker bezig bent. Misschien is het daarom dat ze uitdaging zien in een kleine stad of dorp om daar een restaurant te openen. Wat de reden ook mag zijn; over de hele wereld zijn er toprestaurants te vinden in kleine steden. Dit is een lijst met de beste sterrenzaken in de kleinste steden.

St. Hubertus (San Cassiano, Italië)

Wil je genieten van goed eten, dan is Italië vaak het land waar de meeste mensen naartoe willen. Niet gek, want het is een culinair walhalla. Noord-Italië heeft daarnaast in de regio in totaal 23 Michelinsterren verdeeld over 20 verschillende restaurants. Daar vind je in de Dolomieten in Hotel Rosa Alpina restaurant St. Hubertus. Volgens de Michelingids serveert de chef een mix van klassieke Italiaanse smaken heel precies en met de technische bagage.

Restaurant Bareiss (Baiersbronn, Duitsland)

Aan de rand van het Duitse Zwarte Woud ligt het stadje Baiersbronn (15.000 inwoners). Het is de plek in Duitsland met de hoogste dichtheid Michelinsterren. Dat komt doordat er drie sterrenrestaurants in het stadje liggen. Een daarvan is onderdeel van Hotel Bareiss en heet dan ook restaurant Bareiss. Daar zwaait chef-kok Claus-Peter Lumpp de scepter. Hij staat bekend om zijn lunchmenu van zes inventieve gangen met onder meer Japans geïnspireerde tonijn, een quiche en een forelgerecht.

Osteria Francescana (Modena, Italië)

Na Noma in Denemarken is Osteria Francescana natuurlijk het meest bekende restaurant van de wereld. Sterrenchef Massimo Bottura opende het restaurant in 1995 met het idee om innovatieve gastronomie te mengen met eigentijds design. Het leverde hem wereldfaam op en maakte van Modena een bedevaartsoort voor liefhebbers van geweldig eten. Trouw aan zijn visie staat het restaurant nu bekend om zijn experimentele gerechten geïnspireerd op de traditionele Italiaanse keuken en is het restaurant versierd moderne kunst.

Mirazur (Menton, Frankrijk)

Aan de Franse Rivièra vind je de plaats Menton met zo’n 30.000 inwoners. Met zicht op de Middellandse Zee ligt daar ook een van de meest gelauwerde restaurants van Frankrijk: Mirazur. Chef-kok Maura Colagreco zijn geïnspireerd op de schilderachtige omgeving van het restaurant. De meeste ingrediënten die je er op je bord krijgt, komen uit de privétuin van het restaurant of de regio.

The Fat Duck (Bray, Verenigd Koninkrijk)

Ohhh Heston. Jaren geleden tijdens een reis in Australië heb ik als groot fan van MasterChef Australia bij zoveel mogelijk restaurants van de juryleden en (oud-)kandidaten gegeten. Want ja, als je er dan toch bent. Een van mijn gelukkigste momenten was dat Heston Blumenthal in Melbourne een pop-up had. Maar goed, hij heeft bekendheid vergaard door een van de grootste gastronomische pioniers te zijn met restaurant The Fat Duck in het plaatsje Bray.

Bastide de Capelongue (Bonnieux, Frankrijk)

In Zuid-Frankrijk ligt tussen de lavendelvelden restaurant Bestide de Capelongue niet ver van het dorp Bonnieux vandaan. Het is samen met een hotel in een oude boerderij gevestigd. Chef Loubet doordrenkt zijn gerechten met de smaken van de Provence waarbij het grootste deel van de ingrediënten uit de eigen groente- en kruidentuin komen.

Manresa (Los Gatos, Californië / Verenigde Staten)

Bij restaurant Manrese ligt de focus volledig op de vegetarische keuken waarbij de lokale smaak van Californië wordt geëerd. Het restaurant staat bekend om de onconventionele combinaties en fusie van moderne en traditionele gerechten met producten uit de regio. Manresa werkt samen met de lokale Love Apple Farms om bijna al zijn producten in te kopen, en streeft ernaar de geest van de Bay Area in zijn keuken op te roepen. De Tidal Pool - een rijke bouillon met mosselen, oester, shiitake-paddenstoelen en geroosterde nori - is bijzonder populair

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies