Brouwerij Stoked! opent beachbar in Bergen aan Zee

Brouwerij Stoked! opent beachbar in Bergen aan Zee

Vorig artikel Volgend artikel

De bierbrouwers van Stoked! uit Bergen hebben het voor elkaar gekregen om een eigen stekkie te creëren waar liefhebbers hun bieren kunnen proberen. Deze zomer heeft de bierbrouwerij namelijk zijn intrek genomen in Fisher’s in Bergen Aan Zee. Boven het aquarium en aan de hoofdopgang is deze locatie omgetoverd tot de Stoked Beachbar.

Misschien zegt de naam van de bierbrouwerij nog niet echt iets, dat komt dan waarschijnlijk omdat hij pas een jaar bestaat. In dat jaar zijn er vijf bieren op de markt gebracht die gelijk een lekkere indruk hebben gemaakt. De Hibiscus Radler won goud bij de Dutch Beer Challenge en de Unfiltered lager won goud bij de European Beer Challenge.

Biergarten am See

De mannen achter de bierbrouwerij over hun ‘biergarten am see’: “Het is voor ons echt een droom die uitkomt. We zijn al een tijdje bezig om een locatie te realiseren, waar gasten al onze bieren kunnen proeven. Een locatie waarbij we van het drinken van onze bieren ook echt een ervaring kunnen maken, waar we 100% de regie over kunnen hebben.”

Overzichtelijk concept

“Het concept willen we zo simpel houden als een Duitse biergarten”, vervolgen ze het verhaal. “Onze bieren op tap en een hele simpele borrelhapkaart. Door te werken met dagspecials creëren we bovendien maximale vrijheid voor onszelf om te experimenten. Het is voor ons ook een try-out om zaken te proberen.”

Handige handjes

Uitproberen en dingen zelf doen zit de heren enorm in het bloed. Want naast het craftbeer maken ze voor de beachbar ook bijna alles zelf. De biertafels zijn tweedehands en zelf opgeknapt. Kussentjes en traptafels zijn zelfgemaakt van moutzaken van de eerste brouw. De kaas op de kaart is lokaal van een van de beste kaasspecialisten van het land, de vis uit blik van Fish Tales wordt geïnfuseerd met rozemarijnrook onder een stolp en de koffie is van Zuivere Koffie.

De beachbar is wanneer de zon schijnt geopend van 14:00 tot 22:00 uur.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies