De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Unox heeft deze maand nieuwe chipolataworstjes geïntroduceerd gemaakt met groente en vlees. Het bedrijf wil de Hollandse pot toekomstbestendiger maken en dit is daar een volgende stap in. Daarnaast maakt Unox met deze nieuwe verse chipolataworstjes zijn debuut in de koeling van de supermarkt.
De worsten bestaan voor 30% uit groenten en zijn er in de smaken kidneybonen & paprika, rode biet & appel en lente-ui & kaas. Volgens Unox boeten de chipolata’s zo niet in op smaak, maar bevatten ze zo wel minder vlees. Een win-win op het gebied van om de Hollandse pot wat minder puur op alleen vlees te laten concentreren.
50/50
Het grotere doel van Unox is om ervoor te zorgen dat mensen meer plantaardige eiwitten eten en de balans tussen dierlijke op 50/50 uit gaat komen. Maud Meeùs, Marketing Unox, over deze missie: “Unox neemt zijn rol hierin serieus door de hoeveelheid vlees in zijn producten te verminderen en groente toe te voegen. De nieuwe chipolata worstjes zijn daarvan een goed voorbeeld.”
Senior Categoriemanager vlees, kip en vis bij Jumbo, Nico Wormgoor, vult aan: “Unox is bij veel mensen in Nederland onderdeel van de maaltijd, ze kunnen echt helpen om een positieve verandering in ons eetgedrag op gang te brengen. Bij Jumbo maken we lekker én gezond eten voor iedereen makkelijk en bereikbaar. We zien dan ook dat steeds meer van onze klanten kiezen voor een (meer) plantaardig alternatief.”
Nieuwe chipolata’s
Uit een kleine proeverij van de nieuwe chipolata’s kan ik in ieder geval concluderen dat ze de smaak die op de verpakking staat eer aan doen. De diversiteit aan smaken: kidneybonen & paprika, rode biet & appel en lente-ui & kaas is ook heel prettig. Je hebt een wat romiger ,wat zoeter en een wat pittiger chipolata zo. En het belangrijkste: het zijn lekkere chipolata’s die je in allerlei verschillende gerechten kan gebruiken, dus niet alleen als een simpele V bij je AVG’tje.
Verder lezen over Flexitariër

Food05.06.2023
Samenwerking Poké Perfect en Neni levert The Famous Falafel bowl op

Food08.05.2023
Foie gras zorgt weer controverse; protesten bij restaurants

Food28.04.2023
Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu

Nieuws09.03.2023
Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers

Nieuws27.02.2023
Consumentenbond: ‘Twee derde vegaburgers niet erg gezond’

Food21.02.2023
Beyond Meat brengt plantaardig chicken-style assortiment op de Nederlandse markt

Food08.02.2023
Waarom het maar niet wil vlotten met plantaardige vleesvervangers

Food16.01.2023
Beyond Meat start het jaar groener en positiever in strijd met Blue Monday
Verder lezen over Supermarkt

Nieuws28.07.2024
Uber Eats en Amazing Oriental werken samen vanuit de supermarkt

Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode

Nieuws18.06.2023
Zuiderburen grijpen in om boodschappen betaalbaar te houden, Nederlandse regering ziet hier niets in

Nieuws31.05.2023
Binnen een half jaar zijn basisboodschappen 15% duurder geworden

Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp

Nieuws25.05.2023
Jumbo stopt met flitsbezorging via Gorillas / Getir
Verder lezen over Vegetarisch

Nieuws18.03.2025
Eten uit de printer? 3D-geprint voedsel wordt realiteit
De toekomst van voedselproductie
Food11.11.2024
Wat zit er in een acai bowl?

Food03.11.2024
Planted Kebab: prima voor de pita

Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Food05.07.2024
Kweekvlees lijkt nu al populair in Nederland maar twijfels blijven

Gezond29.02.2024
Duurzaam ontbijtmerk Yespers komt met vier nieuwe granola’s

Food28.04.2023
Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu
Verder lezen over Vlees

Food09.01.2024
Is dit de lekkerste hamburger van Nederland?

Food02.12.2023
Minder vlees eten met Ballo’s: vegan alternatief voor de gehaktbal
Vjèze Fur swapt ballen
Food28.06.2023
Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ

Nieuws06.03.2023
Edelhert uit de Oostvaardersplassen weer verkrijgbaar bij Grutto

Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Food22.10.2022
Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd

Food05.05.2022
Dit is de snelste manier om vlees te ontdooien

Nieuws29.04.2022