Unox introduceert nieuwe chipolataworstjes met groenten

Unox introduceert nieuwe chipolataworstjes met groenten

Vorig artikel Volgend artikel

Unox heeft deze maand nieuwe chipolataworstjes geïntroduceerd gemaakt met groente en vlees. Het bedrijf wil de Hollandse pot toekomstbestendiger maken en dit is daar een volgende stap in. Daarnaast maakt Unox met deze nieuwe verse chipolataworstjes zijn debuut in de koeling van de supermarkt.

De worsten bestaan voor 30% uit groenten en zijn er in de smaken kidneybonen & paprika, rode biet & appel en lente-ui & kaas. Volgens Unox boeten de chipolata’s zo niet in op smaak, maar bevatten ze zo wel minder vlees. Een win-win op het gebied van om de Hollandse pot wat minder puur op alleen vlees te laten concentreren.

50/50

Het grotere doel van Unox is om ervoor te zorgen dat mensen meer plantaardige eiwitten eten en de balans tussen dierlijke op 50/50 uit gaat komen. Maud Meeùs, Marketing Unox, over deze missie: “Unox neemt zijn rol hierin serieus door de hoeveelheid vlees in zijn producten te verminderen en groente toe te voegen. De nieuwe chipolata worstjes zijn daarvan een goed voorbeeld.”

Senior Categoriemanager vlees, kip en vis bij Jumbo, Nico Wormgoor, vult aan: “Unox is bij veel mensen in Nederland onderdeel van de maaltijd, ze kunnen echt helpen om een positieve verandering in ons eetgedrag op gang te brengen. Bij Jumbo maken we lekker én gezond eten voor iedereen makkelijk en bereikbaar. We zien dan ook dat steeds meer van onze klanten kiezen voor een (meer) plantaardig alternatief.”

Nieuwe chipolata’s

Uit een kleine proeverij van de nieuwe chipolata’s kan ik in ieder geval concluderen dat ze de smaak die op de verpakking staat eer aan doen. De diversiteit aan smaken: kidneybonen & paprika, rode biet & appel en lente-ui & kaas is ook heel prettig. Je hebt een wat romiger ,wat zoeter en een wat pittiger chipolata zo. En het belangrijkste: het zijn lekkere chipolata’s die je in allerlei verschillende gerechten kan gebruiken, dus niet alleen als een simpele V bij je AVG’tje.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies