De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Het is best opmerkelijk dat voor de hoeveelheid artikelen over Frites Atelier op Eatly zijn verschenen, dat we er nog nóóit een frietje hebben gescoord. Misschien dat de nieuwe specials die voor de herfst en winter worden geïntroduceerd daar verandering in gaan brengen. Want dit keer speelt Sergio Herman met de smaken van Mexico en Korea.
De haute friture van Frites Atelier heeft voor een ware revolutie in de frietwereld gezorgd. Er was al iets zoals ‘boerenfriet’ of ‘loaded fries’. Die laatste zag je niet snel in een friettent, maar vooral bij de fastfoodboeren of bij een eettentje. Maar sinds Sergio Herman bij Frites Atelier allemaal bijzondere toppings op friet is toe gaan voegen, zie je het inmiddels bijna overal.
Mexico & Korea
Voor de nieuwe speciaals heeft de chef zich laten inspireren door het warme, sfeervolle Mexico en de drukte van Korea. De nieuwe specials zijn dan ook: Chili con Queso en Kimchi, Truffel & Cheese. Beide nieuwe specials zijn een limited edition, dus zijn maar tijdelijk op de kaart te vinden. Óf de vraag moet heel erg hoog blijven.
Chili con Queso
Voor deze special heeft Herman het beste van Mexico en de lage landen samengebracht in een bakje. Hij heeft een licht pikante Chili con Carne gemaakt in combinatie met de driedubbel gebakken friet met daaroverheen een lopende en romige kaassaus afgemaakt met huisgemaakte jalapeño mayonaise.
Kimchi, Truffle & Cheese
Voor deze special heeft de chef zich laten inspireren door de bite en zoetzure spicy smaak van de huisgemaakte kimchi. Om deze smaakvolle te combineren heeft hij een combinatie uitgedacht met de volle smaak van truffelmayonaise en romige kaassaus. De contrasten van deze ingrediënten zorgen voor een bijzonder smaakvolle balans.
Verder lezen over Friet

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Nieuws13.06.2023
Daar gaat je friet speciaal: prijzen aardappelen en uien omhoog door slechte oogst

Nieuws27.05.2023
Nieuwe wetgeving maakt eigen bakje meenemen naar snackbar lucratief
(vanaf 1 juli)
Nieuws01.05.2023
Kalenderlandbouw brengt Nederlandse frietaardappel in de penarie

Food12.04.2023
Dit is de gemiddelde prijs van een hamburger met friet in Nederland

Food04.04.2023
Met de nieuwe specials bij Frites Atelier is de haute friture klaar voor het voorjaar

Hotspots03.04.2023
Frietboutique trakteert op huisgemaakte friet en vers ijs op nieuwe locatie

Nieuws31.01.2023
De Frietzza en knapperige frietjes nieuw op het menu bij Domino’s
Verder lezen over Horeca

Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Snacks

Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Hotspots23.06.2023