Food02.04.2024

Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal


Kwekkeboom wil nieuw elan aanbrengen in het vriesversschap met een uitgebreid assortiment voor echte thuisborrelaars. Vanaf nu liggen de allereerste Oesterzwam Bitterballen en vernieuwde rund- en kalfsvlees bitterballen en -croquetten, nog steeds met de bekende krokante korst en de altijd smaakvolle ragout in vriesschappen. De herziene verpakkingen in donkerpaars moeten het vinden van Kwekkeboom hapjes nog eenvoudiger maken.

Umami smaakexplosie: Nieuwe Oesterzwam bitterbal

De volledig plantaardige Oesterzwam Bitterbal van Kwekkeboom is, wat zij zelf omschrijven als de ‘nieuwste ster’ op de borrelplank, gemaakt met een mix van circulair geproduceerde oesterzwam, shiitake, bundelzwam en eekhoorntjesbrood, verrijkt met sjalotjes, tijm en een vleugje zwarte knoflook voor een umami smaakexplosie. Volgens de bijgeleverde foto’s nog steeds met een beetje mosterd.

Zaanse Mosterd

Die laatste blijft altijd een beetje dubbel want niet iedere mosterd smaakt bij iedere bitterbal. Misschien moet Kwekkeboom ook een advies uitbrengen (mooie upsell trouwens) welke mosterd het beste past bij welke bitterbal. Wij bij Eatly houden het voorlopig op Zaanse Mosterd grof gemalen.

Kwekkeboom kiest voor kwaliteit in het vriesvak

Kwekkeboom staat bekend om haar luxe borrelhapjes voor oven en airfryer. Het merk biedt een breed scala aan smaken met vernieuwde rundvlees bitterballen en -croquetten. De verbeterde recepturen zijn het resultaat van maandenlang testen en proeven, die uiteindelijke moeten resulteren in de meest krokante en smaakvolle hapjes.

Nog meer herkenbare verpakkingen

Kwekkeboom heeft gekozen voor een nieuwe look & feel van hun verpakkingen met ‘premium’ donkerpaarse stazakken en verbeterde smaakaanduidingen. Als ze nu ook nog lekkerder smaken is het feestje compleet want uiteindelijk is het enige wat telt.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Snacks

10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Het is Halloween-tijd en dat betekent: thema-eten! Er zijn weinig evenementen op de wereld die zo'n oneindige stroom aan food inspo teweegbrengen met zo'n duidelijk thema. We sommen 10 geweldige Halloween-foodtips op.

Food21.10.2024

10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Het zijn snoepjes, maar ze zijn alleen voor volwassenen. We hebben het over de Eat Your Drink-reeks: suikerzoete cocktailgummies waar echt alcohol inzit. Zijn ze de moeite, en vooral de flinke prijs, waard? Eat Your Dri...

Food21.08.2024

Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Ricolaaaaa: zodra je het over deze Zwitserse snoepjes hebt, gaat er in bijna 98 procent van de gevallen iemand ineens een soort zingen. Dat komt allemaal door de reclames van het snoepmerk. Eén van de bekendste reclames...

Food15.08.2024

Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Soms komt het door toeristen op TikTok, soms komt het door iemand als Snackspert, maar hoe het ook zij: er zijn in Amsterdam allerlei hotspots waar elke dag dikke rijen met toeristen en niet-toeristen staan te wachten to...

Hotspots18.07.2024

Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

​Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Bij de kassa bij de Appie of gewoon uit de handtas van je oma: ook al is het een vrij oud product, veel mensen kennen Ricola wel. Is het niet van de jodel-achtige commercials, dan wel door de opvallende, gele verpakking....

Food03.07.2024

​Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Een knap stukje papieren werkelijkheid vs realiteit: vanaf 1 juli moet de snackbar geld vragen voor plastic wegwerpbakjes en -bekers voor eenmalig gebruik. Wat ze hiervoor rekenen mogen ze zelf bepalen. Het idee was om h...

Nieuws26.06.2023

Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal

Als er een fenomeen is dat dankzij social media en allerlei hippe chefs een ding is geworden over de hele wereld, dan is het de smash burger wel. En heel stiekem: er is bijna niks lekkerder dan een goed gemaakte smash bu...

Hotspots23.06.2023

Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal

Daar gaat je friet speciaal: prijzen aardappelen en uien omhoog door slechte oogst

Het is bijna verstandig om een maandelijkse update te doen op Eatly van hoe de friet- en bierprijs die maand weer is gestegen. Want er is alweer slecht nieuws te melden: een extreem nat voorjaar en de daaropvolgende droo...

Nieuws13.06.2023

Daar gaat je friet speciaal: prijzen aardappelen en uien omhoog door slechte oogst