Aftrap aspergeseizoen met kratje van eigen bodem en menu van Hugo Kennis

Aftrap aspergeseizoen met kratje van eigen bodem en menu van Hugo Kennis

Vorig artikel Volgend artikel

Het aspergeseizoen is begonnen en Zon fruit & vegetables trapt dit in samenwerking met af met een kratje vol met het witte goud van eigen bodem af. De inhoud van de krat is samengesteld door informatieplatform VanEigenBodem in samenwerking met tv-kok Hugo Kennis. De bekende chef heeft het aspergemenu voor 2021 en daarnaast ook nog twee verrassende avondmaaltijden ontwikkeld.

Als geboren en getogen Limburger word ik altijd vrolijk als het april is, want dan begint het aspergeseizoen. Eigenlijk worden de eerste asperges dan ook altijd volgens klassiek recept gegeten. Vandaar dat het tof is om te zien dat VanEigenBodem en Zon in samenwerking met tv-kok Hugo Kennis verschillende toffe gerechten heeft ontwikkeld om in volle glorie van verse asperges te genieten.

Aspergemenu 2021

Voor het aspergemenu dit jaar heeft Kennis gekozen voor een geheel vegetarisch menu waarin de asperge van kop tot kont wordt gebruikt. Dat levert toegankelijke en vernieuwende zero waste recepten op. Als voorgerecht krijg je zo een heldere aspergebouillon met paddenstoelen. Als hoofdgerecht een gegrilde asperge met venkel, boleten en bearnaisesaus en als nagerecht verse aardbeien met aspergecrème en munt.

Kratje vol

Via maaltijdboxplatform De Krat is deze maand een speciale aspergekrat te bestellen met het Aspergemenu in en ingrediënten voor nog twee andere gerechten. Met die ingrediënten maak je romige tagliatelle met spinazie, cherrytomaatjes, overjarige kaas en pijnboompitjes en een Boon chiliburger op een bolletje met een gebakken ei en spitskool-venkelsalade.

Samenwerking

Zon fruit & vegetables levert de asperges van lokale telers voor de maaltijdbox en De Krat vult de rest van de ingrediënten via het eigen netwerk aan lokale producenten. Van Eigen Bodem voegt aan dit alles nog iets heel nieuws toe: sKen je eigen groente. Als eerste in de AGF-branche heeft het informatieplatform een intelligente tool ontwikkeld waarmee het mogelijk is om groenten te scannen. Daarna zie je alle informatie over de teler, het product en bijpassende recepten.

Via de website van De Krat is de aspergekrat te bestellen en deze wordt dan op 29 april thuis geleverd.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies