The Table of Ocho: het ultieme thuisdiner voor de feestdagen met ocho vrienden

The Table of Ocho: het ultieme thuisdiner voor de feestdagen met ocho vrienden

Vorig artikel Volgend artikel

Rummerk BACARDÍ lanceert samen met chef London Loy een inspiratieplatform voor het ultieme thuisdiner voor de feestdagen: The Table of Ocho. De oplettende lezer begrijpt: dit draait helemaal om de BACARDÍ Reserva Ocho en om volle bak genieten met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Je vindt er recepten voor moderne gerechten, cocktails, de aankleding én de kans om aan te schuiven bij de Table of Ocho Dinner Party volgende week.

Het rummerk heeft een onderzoek laten uitvoeren door Norstat Express onder mannen en vrouwen tussen de 25 en 45 in de Randstad. Daaruit blijkt dat de grote meerderheid (88%) bij voorkeur de feestdagen met familie en vrienden doorbrengt. De meerderheid van hen doet dit in een groep van tussen de 6 en 9 gasten.

The Table of Ocho

Dat is dan ook waar het net gelanceerde platform op inspeelt. Je vindt haar de meest smaakvolle Caribische gerechten, de lekkerste cocktailrecepten met de ‘Ocho’ in de hoofdrol, een ultieme playlist voor de feestdagen (wie zit nog op de Top2000 te wachten?) en zelfs tips voor de tafelstyling.

Familiediner

Waarom deze acht jaar gerijpte rum de hoofdrol pakt in deze context is nog een mooi verhaal. Deze aged rum werd namelijk tot enkele jaren geleden alleen exclusief gedronken als de Bacardí-familie zelf een uitbundig diner hield. Zo heeft de rum een legendarische status gekregen binnen de familie en het bedrijf. Dat gevoel moet nu gedeeld worden met iedereen.

The Family Reserve

Want deze diners waren legendarisch: familie, goede vrienden, buren en de lokale gemeenschap werd met regelmaat uitgenodigd door de familie op haar landhuis. Daar werd tijdens extravagante diners natuurlijk genoten van goed eten. Maar het leven werd vooral gevierd tot in de late uurtjes met het drinken van goede rum op heerlijke Latijns-Amerikaanse muziek. Zo is de ‘Ocho’ bekend komen te staan als The Family Reserve.

Caribische keuken

Met dit hele verhaal in het achterhoofd heeft het rummerk chef London Loy gestrikt om zijn passie voor rum en de Caribische keuken te illustreren met het perfecte menu voor een thuisdiner met acht mensen. Denk daarbij aan: limoen eksi koekoe, kousenband met gele banaan en limoenkaviaar.


Chef Loy over de samenwerking en zijn menu: “Lekker koken is mijn passie, maar tijdens de feestdagen ga ik echt all out voor mijn vrienden en familie. Ik schotel geen traditionele gerechten voor, maar altijd een verrassend en kleurrijk menu. De gerechten voor Table of Ocho zijn geïnspireerd op BACARDÍ Ocho en de Caribische keuken en zijn perfect te combineren met de cocktails. Soul food op een sophisticated manier.”

Cocktails

Bij een goed diner dat draait om een mooie rum horen natuurlijk heerlijke cocktails. Rumliefhebber en bartender Joy Obergh heeft acht geweldige cocktails ontwikkeld die ideaal te pairen zijn met de gerechten van chef Loy. Zo is de rode mul ceviche perfect met de Pieces of 8 cocktail te combineren voor dé beste smaakcombinatie.

Tafel voor acht

Het beste aan dit alles is dat je als consument nog kans kan maken op een tafel voor acht personen tijdens de BACARDÍ Table of Ocho dinner party op 14 december 2022. Dat diner vindt plaats in een intieme setting op een geheime locatie in Amsterdam waarbij je de culinaire reis qua gerechten en cocktails mag beleven. Via de website van Table of Ocho kun jij je tot 8 december aanmelden.

Ocho Negra - Bacardí Table of Ocho.

Ocho Negra

Op de redactie zijn we al even bezig geweest qua experimenteren met de cocktails en onze favoriet is toch echt wel de Ocho Negra. Dat heeft alles te maken met de combinatie van rum, gember en limoen. Dat is uiteindelijk altijd een ultieme winnaar.

Ingrediënten:

  • 40 ml BACARDĺ Reserva Ocho
  • 15 ml Belvoir Ginger Cordial (gembersiroop)
  • 15 ml versgeperst limoensap
  • 100 ml bruisend water
  • 1 scheutje Angostura Bitters (optioneel)
  • Gekonfijte gember of een limoenpartje ter gaernering

Maken:

Vul een longdrinkglas met ijsblokjes en knijp de partjes limoen uit in
het glas. Voeg BACARDĺ Reserva Ocho en gembersiroop toe en roer rustig door. Garneer met gekonfijte gember of een partje limoen.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies