The Busker probeert nieuwe generatie whiskeydrinkers aan te spreken

The Busker probeert nieuwe generatie whiskeydrinkers aan te spreken

Vorig artikel Volgend artikel

Het nieuwe Ierse whiskeymerk The Busker wil gebaseerd op traditie een nieuwe generatie whiskeydrinkers aanspreken. Dat doet het merk met oog voor de traditie en kenmerkende smaken van Ierse whiskey en een wat losser design gericht op een nieuwe doelgroep. De eerste vier soorten The Busker zijn: Single Grain, Single Pot Still, Single Malt en de blend Triple Cask Triple Smooth.

Om de verschillende whiskeys een geheel eigen smaakprofiel te geven worden ze gerijpt op verschillende vaten zoals: bourbon-, sherry- en marsalavaten. De blends zoals Triple Cask Triple Smooth en Single Grain zijn na het liggen op deze vaten ook nog verder gerijpt op zeldzame handgeselecteerde Siciliaanse Marsala-wijnvaten van Cantine Florio. Dat is een van de oudste wijnmakerijen, opgericht in 1833, in het zuiden van Italië.

Moderne whiskey

De whiskeys worden gedistilleerd in de Royal Oak Distillery die gelegen is op het 18e-eeuws landgoed in County Carlow. Volgens ambassadeur van de distilleerderij, Woody Kane, is het hoogste tijd dat een nieuw publiek kennismaakt met The Busker: “The Busker whiskey combineert de rijke geschiedenis en het erfgoed van Ierse whiskey met innovatie en creativiteit in onze ultramoderne distilleerderij. Dat maakt The Busker echt een product van deze tijd. Ideaal om in alle rust te drinken, samen met vrienden tijdens het delen van verhalen.”

Vier varianten

De blend van The Busker, Triple Cask Triple Smooth, is een combinatie van de Single Grain met de Single Malt en Single Pot whiskeys. Hij wordt gerijpt en afgewerkt in drie verschillende vaten: bourbon, sherry en marsala. Daarmee krijgt hij een bijzondere, ongekende zachtheid. De drie andere varianten zijn echte traditionele Ierse whiskeys die qua smaakprofiel variëren van vanille en eikenhout tot rijke kruidige tonen.

In de mix

De beste grap is dat ze bij The Busker niet bang zijn om hun whiskeys in de mix te doen. Zo hebben ze drie ideale combinaties gevonden: mix hem met grapefruitsap om een heerlijke Busker Paloma te krijgen. Mix hem met Ginger Ale voor een Busk & Ginger te maken en mix hem met cola om een échte whisky-cola te krijgen, of in dit geval een Busk & Cola.

The Busker is inmiddels bij slijterijen en online in heel Nederland verkrijgbaar.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies