Rémy Martin introduceert fruitige cognac champagne Tercet

Rémy Martin introduceert fruitige cognac champagne Tercet

Vorig artikel Volgend artikel

Cognacmerk Rémy Martin is al jaren een van de meest toonaangevende merken. Niet voor niets dat het inmiddels gekoppeld is aan de Michelingids en in het bijzonder de Groene Michelinsterren die sinds een paar jaar uit worden gereikt. Laat het cognacmerk nou net een bijzondere, nieuwe cognac in Nederland introduceren: de cognac champagne genaamd Tercet.

Dat is het geesteskind van drie Rémy Martin-meesters die hun expertises hebben gebundeld om tot een heel speciale drank te komen. Francis Nadeau, wijnmaker, Jean-Marie Bernard, meester distilleerder en Baptiste Loiseau, keldermeester bij Rémy Martin, sloegen de handen ineen om de essentie van de druif - die zijn wortels heeft in de kalkrijke terroirs van Petite Champagne en Grande Champagne - te ontsluieren.

Eaux de vie

Meesterdistilleerder Jean-Marie Bernard over deze bijzondere samenwerking: “Baptiste luisterde naar ons en wij luisterden ook naar hem. Dat is echt de essentie van de Rémy Martin-geest, samenwerking en onderling kennis uitwisselen.” Baptiste Loiseau is namelijk degene die als eerste een nieuwe eaux de vie identificeerde waarmee in zijn ogen een nieuwe cognac te maken moest zijn.

Visie

Zijn visie was dat het een nieuwe soort cognac zou worden met expressieve druitaroma’s en een sluier van tropische noten die een heel andere kant van de eigen terroirs zou belichten. Daar werd de hulp van wijmaker Francis Nadeau voor gevraagd omdat hij de kunst van de wijnbereiding als geen ander kent. Dat was een project van jaren overleggen en experimenteren tot het moment daar was en Tercet het levenslicht zag.

Baptiste Loiseau over de Tercet: “We hebben de eaux de vie verbeterd door deze te laten rijpen zonder te verpulveren. Deze finesse en elegantie weerspiegelt de normen van het huis - TERCET is een verfijnde cognac champagne die de stijl van Rémy Martin weerspiegelt, maar met een frisser aspect en een kenmerkend innoverend fruitprofiel.”

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies