Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten

Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten

Vorig artikel Volgend artikel

In het voorjaar van 2023 keerde Rynbende Spirits na vele decennia afwezigheid terug naar Nederland. De herintroductie werd enthousiast ontvangen en nu is het tijd om verder te gaan. In samenwerking met cocktailbar Dutch Courage is besloten om door middel van een reeks bar takeovers jenever weer nationale bekendheid te geven.

Onder de naam 'Blijmoedig on Tour' zullen er diverse uitwisselingen van barpersoneel plaatsvinden. Vorige week nam het team van The Stockroom uit Groningen de bar van Dutch Courage over, en komende week staat het team van Dutch Courage achter de bar in Groningen.

Timo Janse, eigenaar van Dutch Courage: “Tijdens de Amerikaanse cocktailgouden tijden (1850 - 1920) was jenever een van de belangrijkste ingrediënten van een cocktail. 25% van alle klassieke cocktails werden gemaakt met jenever.”

Bar takeovers

Om jenever weer prominent op de cocktailkaart van Nederland te krijgen, hebben Dutch Courage en Rynbende een reeks bar takeovers opgezet. Het idee is simpel: betere cocktailbars in Nederland nemen een avond Dutch Courage over met jenevercocktails, en het team van Dutch Courage neemt een week later hun bar over

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.