Lowlander brouwt nieuwe reeks fruitbieren van overgebleven fruit

Lowlander brouwt nieuwe reeks fruitbieren van overgebleven fruit

Vorig artikel Volgend artikel

Botanisch bierbrouwer Lowlander brouwt al jaren bieren met kruiden, specerijen en vers fruit die ieder hun unieke smaak toevoegen aan een bier. De volgende stap van de brouwer is om een roterend assortiment fruitbieren te introduceren. Die worden gebrouwen met gered fruit en andere botanische ingrediënten die aan een basis voor witbier worden toegevoegd.

Chief Botanical Officer, Frederik Kampman, over de nieuwe bieren: “We groeien allemaal op met de luxe om het hele jaar door van fruit en groenten te kunnen genieten. Als botanisch brouwer dragen we graag bij aan de opbouw van een beter voedselsysteem en kiezen dus bewust voor het gebruiken van overtollige ingrediënten. Zo kan je letterlijk proeven hoeveel smaak er zit in verse, natuurlijke ingrediënten die anders verloren zouden gaan.”

Leftover Lemon & Elderflower

Het eerste fruitbier dat de brouwer heeft gebrouwen is ideaal voor de lente: Leftover Lemon & Elderflower. Dit bier wordt gebrouwen met vlierbloesem en overtollige citroenen die worden afgewezen door supermarkten. Zo hebben ze een verfrissend fruitbier gekregen met een zachte bloemige afdronk met de natuurlijke smaak van fruit. Natuurlijk zonder toegevoegde suikers of kunstmatige fruitaroma’s.

Trees for All

Van de omzet doneert Lowlander als lid van 1% For The Planet één procent van de omzet aan Trees For All. Die ondersteunen duurzame bosbouwprojecten in de Lage Landen en daarbuiten met als doel een gezonder klimaat. Lowlander Leftover Lemon & Elderflower is nu te koop bij Albert Heijn en in de Lowlander webshop vanaf €2,21 (330ml flesje)

Distilleren

Kampman heeft veel geleerd van de brouwerijen en gin- en jeneverdistilleerderijen waar hij heeft gewerkt. Daarom hebben alle Lowlander bieren een uniek verhaal en smaak. Hij zegt daarover: “Toen ik terecht kwam in de wereld van distilleren, werd ik gegrepen door de vele kruiden en specerijen die werden gebruikt. Als bierliefhebber maakte me dat nieuwsgierig naar wat deze botanicals aan bier zouden kunnen toevoegen.”

De oplage van ieder nieuw fruitbier verschilt en is afhankelijk van het voorhanden zijnde overtollig fruit.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies