Dichter bij de natuur met deze drie Seedlip cocktails

Dichter bij de natuur met deze drie Seedlip cocktails

Vorig artikel Volgend artikel

In de stedelijke gebieden zoeken steeds meer mensen de verbinding met de natuur. Zeker aan het begin van een nieuw jaar zijn genoeg mensen op zoek naar meer balans. Tijd in de natuur doorbrengen is dan een zeer fijne optie. Want slechts 20 minuten door de natuur wandelen stimuleert de hersenen en geheugen. Non-alcoholisch spiritmerk Seedlip helpt om de wonderen van de natuur te ontdekken.

In samenwerking met bartenders Julian Bayuni (die ook een briljante Ambon Collins maakt) en James Chaib van Bar Vesper in Amsterdam hebben in samenwerking met Seedlip een paar tips bedacht om zelf op ontdekkingstocht te gaan naar de wonderen van de natuur bij jou in de buurt én achter de (thuis)bar.

Moestuin

Het alcoholvrij drankmerk is ooit ontstaan in de moestuin van opricht Ben Branson. Hij gebruikt in de dranken van Seedlip botanische ingrediënten als munt, hop, eik en rozemarijn. Toevallig zijn dat ingrediënten die bijvoorbeeld ook te vinden zijn in het Westerpark in Amsterdam. Chaib en Bayuni hebben met die inspiratie drie cocktails ontwikkeld.

Fir Fizz

Deze wordt gemaakt met Seedlip Garden die weer gemaakt is met munt, rozemarijn, hop en tijm.

Benodigdheden:

  • Longdrink glas
  • Cocktail shaker
  • 50 ml Seedlip Garden
  • 25 ml Douglas fir cordial*
  • 20 ml limoensap
  • 0,3 ml foamer (v)
  • 80 ml komkommer seltzer
  • Ijsblokjes
  • Takje rozemarijn

*mix van: dennennaalden, jeneverbes, limoenschil, limoensap, suiker, citroenzuur, appelzuur

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten minus de seltzer in een cocktailshaker
  2. Vervolgens schud je alles door elkaar heen
  3. Voeg daarna de ijsblokjes toe
  4. Top af met wat komkommer seltzer
  5. Schenk alles in een longdrink glas en garneer met een takje rozemarijn

Chicha Nogroni

De Negroni is natuurlijk een van de meest gedronken klassieke cocktails. Met Seedlip Spice 94 die de smaken heeft van eik, grapefruit, citroen en groene kardemom maak je een geweldige Chicha Nogroni.

Benodigdheden:

  • Rocks glas
  • 30 ml Seedlip Spice
  • 30 ml chicha morada
  • 30 ml cherry amaro*
  • 7.5ml Luxardo maraschino cherry siroop
  • 3 drupjes eiken bitters
  • physalis
  • Groot ijsblok

*Kersensap, gentiaanwortel, zoethoutwortel, sinaasappelschil, alsem

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een glazen of plastic fles
  2. Vervolgens zet je dit minimaal 1,5 uur in de koelkast
  3. Hierna doe je een groot ijsblok in een glas en giet je de drank over het ijsblok heen
  4. Garneer het drankje met de physalis

De perfecte Seedlip Ginger Highball

Zin in een gemakkelijke cocktail die net zo lekker smaakt? Deze heerlijke Seedlip Ginger Highball is gemaakt met ginger ale en is kruidig, verfrissend en gemakkelijk thuis te maken. Top de cocktail af met een schijfje sinaasappel en een plakje gember voor een natuurlijke touch.

Benodigdheden:

  • Longdrinkglas
  • Ijsblokjes
  • 50 ml Seedlip Spice 94
  • Premium ginger ale - bijvoorbeeld Fever Tree
  • Garnish - bijvoorbeeld een schijfje sinaasappel of limoen en een plakje gember

Bereiding:

  1. Doe de ijsblokjes in het longdrinkglas
  2. Vervolgens doe je 50 ml Seedlip Spice 94 in het longdrinkglas
  3. Top het af met wat premium ginger ale - bijvoorbeeld van Fever Tree
  4. Garneer het drankje met een schrijf je sinaasappel en een plakje gember.


(Afbeeldingen bij dit artikel © Sophie Laubert Photography)

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies