Op foodtour door Nederland met het Nederland Kookboek

Op foodtour door Nederland met het Nederland Kookboek

Vorig artikel Volgend artikel

Nu we allemaal wat meer tijd hebben in en rondom het huis kunnen we die natuurlijk aan allerlei zaken besteden. Wat ons betreft ruimen we ook wat tijd in om te lezen en te koken. Vandaar dat we de komende weken vaker over kookboeken schrijven. Te beginnen met het Nederland Kookboek van Laura de Grave.

De titel van het boek geeft het eigenlijk al aan, het is een kookboek over culinair Nederland. Want ons land heeft heel veel moois op culinair gebied te bieden, alleen weten we dat vaak niet. Met dat gegeven in het achterhoofd is culinair journaliste Laura de Grave op de motor Nederland doorgetrokken.

Nederlandse keuken

Eigenlijk heeft iedere regio van Nederland op culinair gebied een eigen specialiteit. Al snel denk je dan aan een Zeeuwse bolus, Limburgse vlaai of Bossche Bol, maar er is echt meer. In Nederland Kookboek ontdek je allerlei verhalen, recepten en achtergronden over de Nederlandse keuken.

De Grave showt ons haar liefde voor Nederlandse producten aan de hand van allerlei streekgerechten en -producten. Haar tocht begint in Limburg en iedere Limburger haalt gelijk zijn of haar hart op, want naast de vlaai gaat het ook over zoervleis. Overal in Limburg is er een eigen versie te vinden, maar in het boek vind je het recept van hét zoervleis van het Maastrichtse café Sjiek. Dat hoort eigenlijk in dezelfde kluis als het recept van Coca Cola te liggen.

Zo zoekt De Grave in Nederland Kookboek de unieke producten en gerechten, producten en culinaire hoogstandjes op. Van de meesten vind je ook nog eens het recept in het boek terug. Kookboek Nederland is een heerlijke manier om culinair Nederland te (her)ontdekken.

Nederland Kookboek | Laura de Grave | Uitgeverij Brandt | 244 pagina's | €30,-

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies