Locktails: thuis cocktails maken met hulp van vier Nederlandse bartenders

Locktails: thuis cocktails maken met hulp van vier Nederlandse bartenders

Vorig artikel Volgend artikel

De komende periode tippen we initiatieven van horecaondernemers die tijdens de sluiting iets tofs op poten zetten (tip ons gerust!). We trappen af met Locktails. Vier Nederlandse bartenders hebben namelijk de handen ineengeslagen om de komende weken iedereen thuis te voorzien van de lekkerste cocktails én alle informatie die je nodig hebt om ze te maken.

Onlangs werd cocktailbar Botanero in Rotterdam uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. Een hele eer natuurlijk, alleen een beetje zonde dat gasten er maar een maand van hebben kunnen genieten. Vandaar is het gelukkig te noemen dat voor Locktails de cocktailbarren: Botanero, Branie, The Rumah en The Stockroom samenwerken.

Zaterdagavond

De komende vier weken (vanaf morgen) slingert een van de vier barren tussen 21:00 en 22:00u de livestream aan vanuit de eigen bar. Het thema van de avond is meestal een specialiteit van het huis en in dat uur leer je alles over de desbetreffende drank en/of cocktail. Het is natuurlijk ook vooral de bedoeling dat je thuis aan de slag gaat. Dus iedere week is er een cocktailbox te bestellen voor desbetreffende workshop waar alle ingrediënten inzitten om de cocktail(s) te maken.

Programma

Daryl Lieuw-On mag vanuit The Rumah aftrappen. Niet geheel toevallig is het thema morgenavond Rum & Coke. Tijdens het cocktailuur legt hij alles uit over de historie van de drank en waarom hij inmiddels weer zó populair is.

Een week later is het de beurt aan David Trampe, ook dat is geen toeval. 31 Oktober is namelijk Dia de los Muertos, de dag van de doden in Mexico. Agave-expert Trampe gaat met mezcal, boeiende verhalen en een live (!) bezoekje aan Mexico alles vertellen over deze bijzondere feestdag en natuurlijk de agave-dranken die erbij horen.

Op 7 november is het moment voor iedereen die moe is van het bankhangen, want dan is het thema ‘Branie’s Loco Lockdown Disco Drankjes’. Remco Branie legt in deze workshop alle ins en outs uit van het ‘Disco Drankje’ en in het bijzonder de Grasshopper.

De zaterdag daarna is het de beurt aan The Stockroom in Groningen waar Lennart Deddens alles op tafel gooit over de good old jenever. Hij gaat er allerlei klassieke cocktails mee bouwen, maar dan met een twist.

Via de socials van de cocktailbarren zie je hoe je een cocktailbox op de kop tikt!

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies