Tipt06.04.2020

Kookboek ‘Made By Koffietijd’ nu in de winkels


Het begon in de jaren ’90 ooit met het legendarische presentatieduo Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij, het programma Koffietijd op RTL4. Tien jaar geleden kwam het terug op de buis met presentatoren Loretta Schrijver, Quinty Tustfull en Pernille La Lau. Om het tienjarig bestaan te vieren is er een kookboek verschenen: Made by Koffietijd.

Daarin staan de 101 lekkerste gerechten gemaakt in het programma. Het boek is samengesteld in samenspraak met de presentatoren, verschillende BN’ers, de Koffietijd-redactie en de trouwe kijkers van het programma.

Fijne mengelmoes

Made By Koffietijd is eigenlijk het iconische programma gevat in een kookboek. Of zoals het persbericht rept ‘Het kookboek is net als haar tv-moeder niet perfect en een beetje rommelig, maar altijd gezellig’. Dat is een rake typering, want het boek is niet alleen maar een samenvatting van allerlei populaire gerechten. Nee, het is een fijne mengelmoes van allerlei lekkere recepten. Dat gaat van gezonde, simpele maaltijden naar wat lekkers bij de koffie, comfort food tot heerlijke weekendgerechten.

Bijdragen

Alle vijf koks van het programma: Caspar Bürgi, London Loy, Klaas Winsen, Jigal Krant, Pieter Kok en Hidde de Brabander showen in Made by Koffietijd persoonlijke favorieten. Daarbij heeft de Koffietijd-redactie het koken, schrijven, stylen en fotograferen van alles in het boek voor haar rekening genomen.

ISBN 978 90 5956 383 4 | Paperback | Pagina’s: 192 | Prijs: € 20,99

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Kookboeken

Hoe maak je de beste hamburger: Ramon Brugman vertelt het jou

In Burgerbijbel deelt chef-kok Ramon Brugman meer dan 200 recepten voor vlees-, vis- en vegaburgers. Hij laat stap voor stap zien hoe je de perfecte burger, het broodje, sauzen en garnituur zelf maakt. Een must-have kookboek voor elke burgerliefhebber.

Food24.09.2025

Hoe maak je de beste hamburger: Ramon Brugman vertelt het jou

Met Pannenkoek en co de wereld over

Met pannenkoeken eindeloos kunt variëren: met verschillende soorten beslag, verrassende toppings en smaken uit allerlei landen. Met het nieuwe receptenboek Pannenkoek & co stap je in een diverse wereld van pannenkoeken, poffertjes, blini’s en nog veel meer. 

Food24.09.2025

Met Pannenkoek en co de wereld over

De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Van 25 september tot en met 1 oktober staat verbinding centraal tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Voor het kookboek ‘De kracht van samen koken’ kwamen verschillende families samen. Zij vonden verbinding door samen te koken. Ik vind het mooi dat koken niet alleen draait om eten, maar ook om verhalen en herinneringen.

Food17.09.2025

De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Lekker Lezen aflevering 18: kerstkookboek, vegan eten, naar Maleisië en meer

Heerlijke recepten voor doordeweeks, of juist gerechten voor de luxe periode van de kerstdagen: in deze editie van Lekker Lezen gaan we naar Maleisie en kijken we uit naar de kerst.

Recepten02.12.2024

Lekker Lezen aflevering 18: kerstkookboek, vegan eten, naar Maleisië en meer

Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

Soms kom je een kookboek tegen dat direct je aandacht trekt. De Syrische keuken van Imad doet dat zeker want hoeveel weten we eigenlijk over het land en zijn culinaire tradities. De Syrische keuken is rijk en gevarieerd,...

Recepten29.07.2024

Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Een Spaanse kookbijbel, dat klinkt als de ultieme referentiebron voor alle overheerlijke gerechten die het land ons te bieden heeft. De Spaanse keuken staat immers bekend om zijn diversiteit, rijke smaken en gebruik van...

Gadgets18.03.2024

De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af

Dieettrends en afvallen zijn voor heel veel mensen een jaarlijks terugkerend fenomeen. Eigenlijk gaat het vaak geeneens om de inhoud maar om de perceptie dat je nu een dieet hebt gevonden dat echt gaat werken. Meestal zi...

Gezond26.12.2023

Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af

Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Een zeskoppige vakjury heeft uit 54 inzendingen kookboek Java van Maureen Tan verkozen als het Food and Friends Kookboek van het Jaar 2022. Het platform houdt een onafhankelijke verkiezing die bestaat uit een vakjury- en...

Nieuws20.11.2022

Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar