In Doe effe gezond leer je alles over een gezonde levensstijl

In Doe effe gezond leer je alles over een gezonde levensstijl

Vorig artikel Volgend artikel

Op de redactie van Eatly passeert van alles de revue. De tofste zaken daarvan delen we met jullie via Eatly tipt. Vandaag is het de hoogste tijd om aandacht te besteden aan het boek Doe effe gezond. Het boek is geschreven voor iedereen die denkt dat een gezond leven ingewikkeld is en (te) veel tijd kost.

In het boek staan veertig gezonde en gemakkelijke recepten en zes handige weekmenu’s om je op weg te helpen naar een gezonde levensstijl. Want dat is voor veel mensen nog het grootste struikelblok. Iedereen weet wel dat gezond leven en eten belangrijk is, maar waar begin je en hoe krijg je het in je dagelijks ritme?

Doe effe gezond

Schrijfsters van het boek zijn diëtisten Marjolein van Dop en Monique Ammerlaan die gezamenlijk een praktijk hebben in Zuid-Holland. Ammerlaan richt zich met name op darmklachten, kinderen en overgewicht. Van Dop is gespecialiseerd op het gebied van eetstoornissen en is sportdiëtist. Vanuit hun expertise hebben ze dit boek geschreven om iedereen handvatten te geven om grip te krijgen op een gezond leven.

Want het is nog altijd zo dat mensen zoveel tegenstrijdige adviezen tot zich krijgen waardoor het moeilijk is om te eten wat nu wel en wat niet gezond is voor je. Daarbij komt ook nog eens dat het vaak lijkt dat gezond eten ingewikkeld, veel tijd kost en daardoor lastig vol te houden is naast een drukke baan, gezin en een sociaal leven.

Aanpak

Van Dop en Ammerlaan helpen je in dit boek om hier mee af te rekenen. Dat doen ze door je te helpen onzichtbare valkuilen in je leven die ervoor zorgen dat je steeds terugvalt te herkennen. Ze helpen je fabels van feiten te onderscheiden op het gebied van gezondheid en gezond eten & drinken. Ze geven je slimme tips en inzichtelijke lijstjes om bij te houden. Elk hoofdstuk opent met een herkenbaar voorbeeld uit hun praktijk. En om je helemaal goed op gang te helpen staan er meer dan veertig gezonde recepten en zes handige weekmenu’s in.

Doe effe Gezond | € 20,99 | ca. 192 pagina's full colour | paperback | ISBN: 9789400511361 | Uitgeverij: Lev.

(Omslagfoto: Irene Hilhorst)

Doe effe gezond_omslag 300dpi_1
(Foto: Omslag Doe effe gezond)
Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.