

Als het gaat om tv-programma’s over eten dan staan MasterChef Australia, het hele oeuvre van Anthony Bourdain en Netflixserie Chef’s Table altijd hoog op het lijstje met mijn favorieten. Vooral Chef’s Table heeft e...
Mocht je geen zin hebben om de komende weken met het alfabet mee te koken of een grote pan snert te maken, dan is er een oplossing. Aan het begin van de winter kwam het nieuwe kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette...
Bierbouwer Lowlander staat bekend om het gebruiken van botanicals in hun bieren. Dat maakt de bieren uitermate geschikt om te pairen met heerlijke gerechten. Aangezien komende Valentijnsdag niemand dit kan ervaren op loc...
Dé expert in België als het op gehaktballen aankomt is chefkok Wim Ballieu. Hij veroverde met zijn gehaktballenrestaurants Balls & Glory heel België. En vanaf vandaag deelt hij zijn geheimen in de nieuwe vijfdelige tv...
Het hebben van goede voornemens aan het begin van een jaar is een goed gebruik. Minder alcohol drinken is er daar vaak een van, vandaar dat Dry January ooit in het leven is geroepen. Gedeelde smart en zulks. Om iedereen...
Kookzender njam! bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met het uitbrengen van een nieuw kookboek vol kookinspiratie voor feestelijke gelegenheden. Het boek Zoveel om te Vieren staat vol feestelijke recepten die je het hel...
Het afgelopen jaar hebben we hier op Eatly aandacht besteed aan allerlei start-ups en bestaande bedrijven in de wereld van eten en drinken waarvan nog te weinig mensen van het bestaan wisten. Een deel van hen biedt hun p...
Het afgelopen jaar zijn op onze redactie allerlei kookboeken en boeken over (sterke) drank op de deurmat gevallen. De boeken waar we vrolijk van werden, hebben we sowieso al over geschreven. Met de feestdagen in aantocht...
Normaal bedenken we een spitsvondige kop die de inhoud van het kookboek dekt, maar de ondertitel van Indostok doet dit al. Het kookboek van Vanja van der Leeden is namelijk écht het ultieme ABC van de lekkerste saté. H...
De derde editie van Stokersfestival gaat een speciale online editie worden met thuisproeverij. Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam opent zaterdag 12 december virtueel haar deuren en bezoekers proeven thuis op de bank ve...
Freddy Tratlehner, beter bekend als Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig, heeft een bijzondere connectie met eten. Dat liet hij vorig jaar al zien in zijn eigen gelijknamige kookserie en niet zo lang geleden ook nog...
Richting de feestdagen publiceren we hier op Eatly een lijst met onze favoriete (kook)boeken van 2020. Tot die tijd gaan we door met toffe boeken delen die net zijn uitgekomen. Zo viel een paar weken geleden het boek De...
Langzaamaan komt de maand december dichterbij en steekt het kerstgevoel her en der al op. Dit is voor veel mensen de periode waarin de voorbereidingen voor de kerstdagen begint. Voor inspiratie is het dan altijd handig o...
Uitgeverij Carrera Culinair heeft de afgelopen jaren een kunst gemaakt van het maken van kookbijbels op een specifiek vlak. Op de redactie hebben we al de bijbels van de Indonesische en de Thaise keuken liggen. Daar is n...
Het nieuwe kookboek van Jord Althuizen Smokey Goodness BBQ Feast on Fire is net twee weken uit en komt nu al op plek 9 de de Bestseller 60 binnen. Daarmee is dit het tweede boek van pyro-culinair avonturier Althuizen dat...
De komende periode tippen we initiatieven van horecaondernemers die tijdens de sluiting iets tofs op poten zetten (tip ons gerust!). We trappen af met Locktails. Vier Nederlandse bartenders hebben namelijk de handen inee...
Timing is in het leven vaak alles en dat gaat in het geval van kookboek Guilty Pleasures ook op. Vijf jaar geleden bracht Sabine Koning (van OhMyFoodness) het kookboek Guilty Pleasures uit, daar is nu een nieuwe versie v...
Wereldwijd werden er van reiskookboek meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Met recht wordt het een bestseller genoemd. Het boek draagt dezelfde naam als de succesvolle restaurantketen in Londen waar het voor Shamil Thak...
Het is als leek best een opgave om de perfecte wijn bij een gerecht te kiezen. Daarom is het mooi dat wijnkenner Maarten van den Dries de handschoen op heeft gepakt en het boek Wijnfestijn heeft geschreven. Hierin legt h...
Kookboeken van een kookwinkel uit een ander werelddeel zijn niet snel echt boeiend om te delen. Toch maken we voor het nieuwe kookboek Puur & Makkelijk geschreven door het Australisch echtpaar James Grant en Alex Eliott-...
De vaste lezers van Eatly weten allang dat op onze redactie een fantastisch volautomatisch espressoapparaat staat waar we met liefde koffies van allerlei Nederlandse koffiebranderijen in gooien. Vandaar dat we enorm nieu...
Het Amsterdamse Restaurant De Kas heeft één missie: het serveren van de lekkerste gerechten met groenten in de hoofdrol die uit hun eigen tuin komen. Het kookboek is logischerwijs hier een ode aan en aan de natuur. Daa...
Met het idee dat je door de staycation deze zomer niet snel ergens in Spanje, Frankrijk, Italië of Portugal aan de kust zit is het goed om te weten dat er mooie schaal- en schelpdieren uit de Noordzee worden gevist. Via...
Champagne-importeur Dis Donc introduceert de Zweedse mousserende berkenwijn SAV Sparkling in Nederland. Voor de liefhebbers van gastronomische producten is deze mousserende wijn er eentje om naar uit te kijken. De wijn w...