De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Het Paasweekend staat weer voor de deur, dus dat betekent lekker gezellig ontbijten, brunchen, lunchen of dineren met familie en geliefden. Als je goed wil eten, wil het nog wel eens helpen om voor de paasbrunch de tafel perfect gedekt te hebben. Interieurstyliste Roos Reedijk zet daarom de trends van 2023 op een rijtje.
Reedijk ken je misschien van RTL Boulevard en Kopen Zonder Kijken. Vanuit haar expertise deelt ze deze vijf Paastrends met jullie.
Paastrends
#1 Vintage servies à la 2023
De voorpret begint bij de zoektocht naar servies en tafeldecoratie. Door te spelen met verschillende borden, kommen en glazen, creëer je een unieke tafel. Misschien heb je nog mooie borden in je keukenkastje of wellicht vind je in de lokale kringloopwinkel wel leuke kommetjes die je kunt gebruiken. In vintage winkels ligt vaak fantastisch glaswerk uit de jaren ‘70. Reedijks’ grote favoriet is servies met fruit erop. En dan vooral met citroenen.
#2 Bloemen met betekenis
Wist je dat bloemen vaak gekoppeld zijn aan bepaalde herinneringen? We hebben vast allemaal wel eens rozen, ranonkels of anjers cadeau gedaan of ontvangen op een speciaal moment. Mensen associëren hierdoor bloemen ook vaak met een positieve emotie. Kies daarom bijvoorbeeld voor bloemen waar je gasten dol op zijn of experimenteer met hun favoriete kleuren.
Met bloemen kun je veel kanten op. Leg bijvoorbeeld een losse bloem op de servetten, maak gebruik van eetbare bloemetjes of leg kleurrijke kransen neer. “Een paasbloemenkrans is een item dat we verwachten steeds meer te gaan zien”, aldus Reedijk.
#3 Maak het persoonlijk
Iedereen viert Pasen op zijn of haar eigen manier. Geef een persoonlijke draai aan het geheel en zet bijvoorbeeld de antieke advocaat glaasjes van je oma op tafel. Of misschien heb je een oud, geborduurd familie-kleed liggen. Reedijk gebruikt traditiegetrouw haar eigen tafelkleed, maar het hoeven niet alleen jouw spullen te zijn. Laat je gasten bijvoorbeeld hun favoriete eierdopjes of paasmokken meenemen, of laat de kinderen iets schilderen. Pasen vier je samen en met een personal touch creëer je memorabele momenten.
#4 Heerlijke paasdecoratie om op te eten
Pasen is niet compleet zonder paaslekkernijen. Door de tafel te versieren met paaseitjes in allerlei verschillende kleuren, maak je het niet alleen extra feestelijk, maar zit je ook gelijk in het thema. Reedijk maakt gebruik van unieke spullen voor de decoratie, zoals een opwindbaar kuiken of een haarband met gekke oren.
Daarnaast vindt ze het leuk om haar gasten te verrassen met een opvallende traktatie waarbij ze het ultieme paasgevoel krijgen. Zo is de Gold Bunny van Lindt een ideale toevoeging voor op tafel. Dit jaar heeft Nederland voor het eerst een limited edition, namelijk de Flower Edition. Dit prachtige haasje, gemaakt van zijdezachte chocolade, is naast het perfecte decoratiestuk ook een ware smaaksensatie voor iedere chocoladeliefhebber.
#5 Felle kleur- en print combinaties
Een signature van Reedijk is dat ze durft te combineren. Een trend volgens haar is dat mensen vooral de vrijheid mogen voelen om verschillende felle kleuren en prints naast elkaar te gebruiken. Denk aan magenta kleurige servetten met gouden details tot aan een tafelkleed in een aard groene kleur. Qua prints doen bloemen-, dieren- en Chinese prints het goed. Het combineren van deze prints zorgt voor een vrolijk en speels effect.
Verder lezen over Koken
Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten
Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer
Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereldRecepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Recepten06.03.2024
AI in de keuken: koken met ChatGPT
Gezond14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Food25.05.2023