Tipt14.10.2022

Werk tijdens de herfstvakantie in de leukste chocoladefabriek van Nederland


Op Eatly viel al te lezen dat de chocolade repen en koekjes van Verkade inmiddels Fairtrade zijn. Om dit extra onder de aandacht te brengen is er tijdens de herfstvakantie in de thuisstad van het chocolademerk iets heel bijzonders opgezet. In het Zaans Museum is daarom een permanente Verkade Experience te beleven.

Om jong en oud meer uit te leggen over chocolade en die van Verkade in het bijzonder zijn er tijdens de herfstvakantie, van 15 tot en met 30 oktober, de jaarlijkse cacaoweken in het museum. Zodoende kan iedereen in die periode een dagje komen werken in de tofste chocoladefabriek van ons land.

Activiteiten

Iedereen die dan binnenloopt krijgt de kans om zijn of haar talenten als cacaobaas, choco-expert, koekjesinpakker of bonbondesigner te ontdekken. Mocht je als harde werker enigszins moe worden van al deze taken, dan is er natuurlijk van alles te proeven in de experience.

Theater of kijkdoos

Op de website van Fairtrade is daarnaast van nu een uitknipvel te downloaden waarmee je samen met je kids een theater of kijkdoos kan maken. Op een ander formulier bij dit uitknipvel vind je allerlei feitjes over (fairtrade) chocolade waar een goed verhaal te maken is dat je samen met je kinderen uit kan beelden in een poppenshow of in een kijkdoos om zo spelenderwijs het verhaal van boon tot reep te leren.

Familieticket: € 35 (twee kids en twee volwassenen) Tickets voor volwassenen: € 12,50/ 4 t/m 17 jaar: € 6,50/ 0 t/m 3 jaar: gratis. Voor CJP, Amsterdam Card en Museumkaart gratis.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Chocolade

Marmir Chocolate: luxe boetiek-chocolade van eigen bodem

Ooit gehoord van boetiek-chocolade? Wij nog niet, tot aan vandaag dan want er is een nieuw luxe chocolademerk, Marmir Chocolate. Een nieuwe 'guilty pleasure' ontwikkeld door ervaren patisseriechefs. De makers noemen het...

Food11.06.2024

Marmir Chocolate: luxe boetiek-chocolade van eigen bodem

Waarom de Spaanse oliebol-achtige snack churros heet

Je kunt ze eten met chocoladesaus, met kaneelsuiker, maar in Spanje zelf dopen ze het liever in een kopje warme chocolademelk. Churros kun je qua smaak het beste vergelijken met onze oliebol, maar qua naam en vorm zeker...

Food31.05.2024

Waarom de Spaanse oliebol-achtige snack churros heet

Koffie als toetje? Met deze tips kan het!

Kan je niet zonder een kop koffie na het eten? Maar merk je stiekem ook dat je dit wel een beetje saai begint te vinden? Maak er dan een toetje van! Alles wat je nodig hebt is jouw favoriete koffie en een flinke dosis cr...

Tipt29.05.2024

Koffie als toetje? Met deze tips kan het!

Tony’s Chocolonely noemt zich een impactbedrijf dat chocolade maakt

Tony's Chocolonely is populair. Het Nederlandse chocolademerk is vooral herkenbaar aan de kleurrijke verpakking en opvallende campagnes. Het is een bedrijf met een missie die zich richt om een einde te maken aan kinderar...

Nieuws23.02.2024

Tony’s Chocolonely noemt zich een impactbedrijf dat chocolade maakt

Hands Off komt met een primeur en lanceert plantaardige chocolate chip cookies

Het verhaal van Hands Off begon ooit met chocoladerepen en vertakt zich inmiddels steeds meer naar andere producten. Het nieuwste wapenfeit: plantaardige chocolate chip cookies in drie verschillende smaken. Daarmee heeft...

Food06.06.2023

Hands Off komt met een primeur en lanceert plantaardige chocolate chip cookies

Nieuwe plantaardige reep voor Tony’s Chocolonely en 10e editie van Tony’s Fair

De klok is er bijna op gelijk te zetten: chocomerk Tony’s Chocolonely brengt ieder jaar een paar keer speciale repen uit. De nieuwste reep is een plantaardige reep: 51% puur, gevuld met knapperige stukjes hazelnoot en...

Food19.05.2023

Nieuwe plantaardige reep voor Tony’s Chocolonely en 10e editie van Tony’s Fair

Hands Off My Chocolate wordt Hands Off en volledig plantaardig

Chocolademerk Hands Off My Chocolate gaat om en wordt vanaf nu helemaal plantaardig. Uit eigen onderzoek van het merk bleek dat melkchocolade te veel impact heeft op het milieu. Als reactie op dit alles heeft het merk be...

Food04.04.2023

Hands Off My Chocolate wordt Hands Off en volledig plantaardig

Verpakking Toblerone moet op de schop: berg moet verdwijnen

Groot nieuws in chocoladeland: de Matterhorn moet verdwijnen van de Toblerone-verpakking. Dat komt door de strenge Zwitserse regels voor het gebruik van nationale symbolen. Daardoor is het moederbedrijf Mondelez van Tobl...

Nieuws07.03.2023

Verpakking Toblerone moet op de schop: berg moet verdwijnen