De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Op Eatly viel al te lezen dat de chocolade repen en koekjes van Verkade inmiddels Fairtrade zijn. Om dit extra onder de aandacht te brengen is er tijdens de herfstvakantie in de thuisstad van het chocolademerk iets heel bijzonders opgezet. In het Zaans Museum is daarom een permanente Verkade Experience te beleven.
Om jong en oud meer uit te leggen over chocolade en die van Verkade in het bijzonder zijn er tijdens de herfstvakantie, van 15 tot en met 30 oktober, de jaarlijkse cacaoweken in het museum. Zodoende kan iedereen in die periode een dagje komen werken in de tofste chocoladefabriek van ons land.
Activiteiten
Iedereen die dan binnenloopt krijgt de kans om zijn of haar talenten als cacaobaas, choco-expert, koekjesinpakker of bonbondesigner te ontdekken. Mocht je als harde werker enigszins moe worden van al deze taken, dan is er natuurlijk van alles te proeven in de experience.
Theater of kijkdoos
Op de website van Fairtrade is daarnaast van nu een uitknipvel te downloaden waarmee je samen met je kids een theater of kijkdoos kan maken. Op een ander formulier bij dit uitknipvel vind je allerlei feitjes over (fairtrade) chocolade waar een goed verhaal te maken is dat je samen met je kinderen uit kan beelden in een poppenshow of in een kijkdoos om zo spelenderwijs het verhaal van boon tot reep te leren.
Familieticket: € 35 (twee kids en twee volwassenen) Tickets voor volwassenen: € 12,50/ 4 t/m 17 jaar: € 6,50/ 0 t/m 3 jaar: gratis. Voor CJP, Amsterdam Card en Museumkaart gratis.
Verder lezen over Chocolade
Food11.06.2024
Marmir Chocolate: luxe boetiek-chocolade van eigen bodem
Food31.05.2024
Waarom de Spaanse oliebol-achtige snack churros heet
Tipt29.05.2024
Koffie als toetje? Met deze tips kan het!
Nieuws23.02.2024
Tony’s Chocolonely noemt zich een impactbedrijf dat chocolade maakt
Food06.06.2023
Hands Off komt met een primeur en lanceert plantaardige chocolate chip cookies
Food19.05.2023
Nieuwe plantaardige reep voor Tony’s Chocolonely en 10e editie van Tony’s Fair
Food04.04.2023
Hands Off My Chocolate wordt Hands Off en volledig plantaardig
Nieuws07.03.2023