Het kookboek Borreltijd van Susan Aretz is perfect om op een zaterdagmiddag onder jullie aandacht te brengen. Want er is toch bijna niks fijner dan lekker ’s middags in het weekend wat te borrelen met goede hapjes erbij. Laat Borreltijd nou net 70 recepten hebben die voor dat laatste zorgen.
Het boek is opgedeeld in twaalf thema’s qua borrelmoment of -plank. Bij ieder van de thema’s staan verschillende hapjes die erbij passen, maar wees gerust: zo goed als alle hapjes zijn ook op een ander moment te maken en te nuttigen en vaak zelfs ook zonder een borrel!
Borrelplanken
De borrelplanken variëren van een perfecte upgrade van de oer-Hollandse borrelplank met onder andere: semi-droge worst, viskoekjes en worstenbroodjes tot een Champagne plank met onder andere oesters, verse gazpacho en poké bowl cups.

Dat is lang nog niet alles, we hebben twee van de heerlijke hapjes al met foto in het artikel opgenomen. Maar in het kookboek staat nog veel meer, onder andere recepten voor: een watermeloenbite met olijven, crostini met tomaat en ansjovis, een next level broodje brie, zelfgemaakte kaaskoekjes, bao buns met Korean beef en de all time favorite: gravad lax. En zoals eerder gezegd, veel - zo niet alle- hapjes zijn gewoon ook ideaal voor andere gelegenheden.
Ideaal kookboek
Schrijfster Susan Aretz (bekend van smulpaapje.nl) heeft als motto ‘Borrelen is leven’ en dat blijkt wel uit het kookboek. Iedereen die een goed (borrel)hapje kan waardere, moet dit boek in huis hebben. De recepten zijn niet gecompliceerd en je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan. Ideaal dus! Wij hebben op de redactie een lijstje met verschillende hapjes op uit Borreltijd die we de volgende borrel gaan maken. Borreltijd is een echte aanrader!

Alle gebruikte afbeeldingen zijn gemaakt door Mitchell van Voorbergen.
Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.