De nieuwe winterkeuken staat vol met nieuwe en lekkere wintergerechten

De nieuwe winterkeuken staat vol met nieuwe en lekkere wintergerechten

Vorig artikel Volgend artikel

Mocht je geen zin hebben om de komende weken met het alfabet mee te koken of een grote pan snert te maken, dan is er een oplossing. Aan het begin van de winter kwam het nieuwe kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette Dike uit. In het boek vind je 55 nieuwe wintergerechten met vooral groenten in de hoofdrol.

Aangezien het weer tot afgelopen weekend nog niet op winter leek, lag dit boek vooral ons aan te staren in de boekenkast. Nu het weer eindelijk perfect is voor een heerlijke stoofschotel, goedgevulde soep of een makkelijk ovengerecht is het tijd om eens op te warmen met de nieuwe gerechten van Dike.

Warmte en gezelligheid

Colette Dike is misschien beter bekend als @Fooddeco op Instagram (en de gelijknamige website) waar ze laat zien hoe je lekker eten verleidelijk op de gevoelige plaat vastlegt. Over De nieuwe winterkeuken zegt ze zelf: “Warmte, gezelligheid, tijd voor de sfeervolle winterkeuken. Nu bij velen de keuken zo’n beetje het hart van het huis is geworden, nodigt elk moment van de dag je uit er aan de slag te gaan.”


De nieuwe winterkeuken_cover

Groente in de hoofdrol

Het kookboek is verdeeld in negen hoofdstukken waarover 55 nieuwe winterse gerechten zijn verdeeld die gemaakt worden met seizoensingrediënten. Naast dat de gerechten stuk voor stuk helemaal instaworthy zijn, hebben ze bijna allemaal groenten als hoofdingrediënt. Daarbij zijn het allemaal makkelijke recepten. Dat maakt het een ideaal kookboek om wat nieuwe inspiratie te krijgen op het gebied van soepen, ovengerechten, pasta’s, stoofschotels en winterse zoetigheid.

De nieuwe winterkeuken | Colette Dike | ISBN: 9789021578606 | 144 pagina’s | €18,50

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies