De bijbel van de Thaise keuken zet culinaire rijkdom van Thailand in de spotlight

De bijbel van de Thaise keuken zet culinaire rijkdom van Thailand in de spotlight

Vorig artikel Volgend artikel

Het weer valt aan het begin van deze zomer nogal tegen, dus er zijn steeds meer mensen die toch wat verder gaan kijken dan een #staycation in eigen land. Door alle reisrestricties gaat het dan hoogstens een ontdekkingstocht door Europa worden. Maar je kan ook thuis aan de hand van allerlei verschillende internationale keukens de wereld verkennen. Zo kun je Thailand ontdekken met behulp van De bijbel van de Thaise keuken.

Eerder hebben we al de Indonesische kookbijbel uitgelicht omdat het een perfect naslagwerk is om de Indonesische keuken (verder) te ontdekken en die jezelf meester te maken. Deze kookbijbels horen bij een serie kookboeken van Carrera Culinair. Het nieuwe kookboek De Bijbel van de Thaise Keuken geschreven door Noi Pia-Ud. Ze weet op dezelfde manier als haar voorgangers op een bijzonder overzichtelijke en ongekend uitgebreide manier de Thaise keuken toegankelijk te maken voor iedereen.

Thaise keuken

Misschien ken je Noi Pia-Ud van 24Kitchen, de Thaise kookworkshops die ze geeft of van een van de (Thaise) restaurants in Amsterdam waar ze als gastvrouw heeft gewerkt zoals HappyHappyJoyJoy. Ze is een van de uithangborden voor de Thaise keuken in Nederland en met dit kookboek onderstreept ze dat maar eens temeer. Haar passie voor de Thaise cultuur en keuken springt in woord en beeld van de pagina’s.

De bijbel van de Thaise keuken
(Cover De bijbel van de Thaise keuken)

Net als de eerdere bijbels heeft het kookboek een handige opbouw waar je op de eerste pagina’s de basiskennis krijgt die je nodig hebt om Thais te koken. Er wordt tijd besteed aan de basisingrediënten, kooktechnieken, keukengerei, basisgerechten en duidelijke uitleg hoe je thuis verschillende currypasta’s maakt om allerlei varianten curry te maken.

Heel Thailand

In het kookboek word je meegenomen door heel Thialand van Lampang in het Noorden tot Yala in het zuiden. Zo leer je van iedere regio kenmerkende gerechten kennen en zodoende ook de verschillen die er zijn op culinair gebied zijn. Dus van papayasalade tot pad thai en van een jackfruitcurry tot een heerlijk verse tom khai kai. In De bijbel van de Thaise keuken staan alle gerechten die je moet kennen en meer.

De bijbel van de Thaise keuken | Noi Pia-Ud | Hardcover | pagina’s 360 | ISBN: 9789048848263 | €31,99

(Alle beelden bij dit artikel zijn © Simone van den Berg)

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies