Tipt29.04.2020

Het ultieme naslagwerk over de Indonesische keuken


Maureen Tan is de schrijfster van het nieuwe kookboek ‘De bijbel van de Indonesische keuken’. Hierin neemt ze de lezer via meer dan 230 recepten mee op een bijzondere reis langs alle uithoeken binnen de Indonesische archipel. Dat maakt dit kookboek ’t ultieme naslagwek over de Indonesische keuken.

Als een boek in de titel bijbel heeft staan, dan mag je wel het een en ander verwachten. De bijbel van de Indonesische keuken stelt niet teleur! Het boek begint met een duidelijke, uitgebreide uitleg over de bijzondere ingrediënten die in de Indonesische keuken worden gebruikt. Er wordt een heldere uitleg gegeven over basisgerechten, veelgebruikte technieken, keukengerei en duidelijke how-to’s hoe je bijvoorbeeld een boemboe of sambal maakt.

Anak Bungsu

Amsterdammers kennen Tan waarschijnlijk van haar pop-uprestaurant Maureen’s Bites & Drinks op de Saskia van Uijlenburgkade in Nieuw-West waar ze onder meer (eenpersoons)rijsttafels serveerde of van haar kookschool

Anak Bungsu waar ze mensen authentiek Indonesisch leert koken. Waar je haar ook van kent, de gemene deler is altijd de liefde voor de Indonesische keuken. Haar nieuwe kookboek is daar ook weer een sprekend voorbeeld van.

<em>(Afbeelding: Cover De Bijbel van de Indonesische keuken)<\/em>
(Afbeelding: Cover De Bijbel van de Indonesische keuken)

De bijbel van de Indonesische keuken

Naast de basis die je moet kenner, leert Tan je ook allerlei kooktechnieken en gerechten maken. Je maakt kennis met de keukens van Sumatra, Kalimantan, West-Java, Midden-Java, Oost-Java, Bali, de Kleine Soenda-eilanden, Sulawesi en Papoea. Per eiland leer je de specialiteiten kennen en bijzondere gerechten kennen. Van saté kamping tot gado gado en van soto ayam tot rendang. Dat maakt De bijbel van de Indonesische keuken het ultieme en tijdloze naslagwerk over de deze bijzondere en uiterst smaakvolle keuken.

De bijbel van de Indonesische keuken | Maureen Tan | Hardback | 496 blz. | ISBN 978 90 488 5381 6 | €31,99

Beeldmateriaal bij dit artikel © Sven Benjamins

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Kookboeken

Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

Soms kom je een kookboek tegen dat direct je aandacht trekt. De Syrische keuken van Imad doet dat zeker want hoeveel weten we eigenlijk over het land en zijn culinaire tradities. De Syrische keuken is rijk en gevarieerd,...

Recepten29.07.2024

Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Een Spaanse kookbijbel, dat klinkt als de ultieme referentiebron voor alle overheerlijke gerechten die het land ons te bieden heeft. De Spaanse keuken staat immers bekend om zijn diversiteit, rijke smaken en gebruik van...

Gadgets18.03.2024

De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af

Dieettrends en afvallen zijn voor heel veel mensen een jaarlijks terugkerend fenomeen. Eigenlijk gaat het vaak geeneens om de inhoud maar om de perceptie dat je nu een dieet hebt gevonden dat echt gaat werken. Meestal zi...

Gezond26.12.2023

Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af

Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Een zeskoppige vakjury heeft uit 54 inzendingen kookboek Java van Maureen Tan verkozen als het Food and Friends Kookboek van het Jaar 2022. Het platform houdt een onafhankelijke verkiezing die bestaat uit een vakjury- en...

Nieuws20.11.2022

Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten

Al een paar jaar zamelt botanisch bierbrouwer Lowlander na kerst kerstbomen in om een bijzonder winterbier mee te brouwen. In navolging van Scandinavië, waar al decennialang met sparrennaalden wordt gekookt, omarmt het...

Nieuws14.10.2022

Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten

High Cocktails: boek gevuld met alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten

Een van de bekendste coffeeshopketens in Amsterdam, The Bulldog, heeft de krachten gebundeld met High Cuisine om het eerste cocktailboek gevuld met alcoholvrije psychoactieve recepten te maken: High Cocktails. Chefs Noah...

Drinks29.11.2021

High Cocktails: boek gevuld met alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten

Deze zes boeken zijn in de running voor de titel ‘Kookboek van het Jaar’

Het culinair platform Food and Friends organiseert dit jaar de onafhankelijke verkiezing voor het ‘Kookboek van het Jaar’ voor Nederland en België. Een vijfkoppige vakjury heeft uit 61 uitzendingen zes kookboeken ge...

Nieuws28.10.2021

Deze zes boeken zijn in de running voor de titel ‘Kookboek van het Jaar’

Ook kookboekenimperium Sonja Bakker stort in na plagiaat

Dieetboekenguru Sonja Bakker kwam in augustus in het nauw te zitten toen de eerste claims opdoken dat ze voor haar Instagram recepten plagieerde. Dat bleek na nader onderzoek door ‘haar team’ gedaan te zijn, maar Bak...

Nieuws21.09.2021

Ook kookboekenimperium Sonja Bakker stort in na plagiaat