Chinese Takeaway Veggie: Al je favoriete afhaalgerechten, maar dan vegetarisch

Chinese Takeaway Veggie: Al je favoriete afhaalgerechten, maar dan vegetarisch

Vorig artikel Volgend artikel

Dat we in ons land verknocht zijn aan de Chinese keuken werd vorige week eens ter meer duidelijk doordat de Chinees-Indische restaurantcultuur erkend is als immaterieel erfgoed in Nederland. Als dan ook nog eens het kookboek Chinese Takeaway Veggie verschijnt gevuld met allerlei Chinese afhaalgerechten die ook nog eens allemaal vegetarisch zijn, dan zijn wij er als de kippen bij.

Begin vorig jaar verscheen in Engeland het kookboek Chinese Takeaway waar chefkok en BBC-presentator Kwoklyn Wan alle liefhebbers van Chinese afhaalgerechten plezierde met 70 handige recepten. Het boek sloeg aan en werd ook in allerlei andere landen uitgebracht. Logisch dat er een vervolg is verschenen: Chinese Takeaway Veggie.

Presentator

De schrijver van het boek, Kwoklyn Wan, werkte aan het begin van zijn carrière als kok in het goedlopende Kantonees familierestaurant van zijn vader. Zijn bekendheid groeide, zo ging hij aan de slag bij de BBC als presentator. Inmiddels geeft hij daarnaast kookcursussen en -demonstraties, is vechtkunstleraar en heeft zijn tweede kookboek uitgebracht.

Chinese Takeaway Veggie_cover
(Afbeelding: Cover Chinese Takeaway Veggie)

Vegetarische recepten

In het vervolg staan de 70 meest populaire Chinese gerechten die je in een handomdraai maakt, maar dan allemaal in de vegetarische variant. In het kookboek staan de recepten voor geurige soepen, voor-, hoofd- en bijgerechten, dumplings en sauzen. Om het ook voor vegans interessant te maken staat bij veel gerechten ook hoe je ze volledig plantaardig maakt.

Het kookboek geeft je allerlei tips hoe je bijvoorbeeld meer smaak haalt uit tofu en tempeh, door er bijvoorbeeld eens knapperige tofu met bosuitjes en chilibonenpasta te maken. Met groenten als bloemkool die een vlezige structuur hebben maak je een zeer smakelijke kung po bloemkool.

Door de recepten voor allerlei dips, sauzen en Chinees tafelzuur maak je ook een gezellige Chinese borrelplank klaar voor bij de borrel. Maar er staan ook verschillende menuopties voor (speciale) gelegenheden in. Sowieso is het kookboek met gerechten als veggie wonton soep, chili tofu ramen, paddenstoelencurry en dandan-noedels een feestje voor iedereen die van Chinese gerechten houdt.

Chinese Takeaway Veggie | Kwoklyn Wan | 160 pagina’s | ISBN: 978 94 6143 236 0 | € 20,95

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies