De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Dat we in ons land verknocht zijn aan de Chinese keuken werd vorige week eens ter meer duidelijk doordat de Chinees-Indische restaurantcultuur erkend is als immaterieel erfgoed in Nederland. Als dan ook nog eens het kookboek Chinese Takeaway Veggie verschijnt gevuld met allerlei Chinese afhaalgerechten die ook nog eens allemaal vegetarisch zijn, dan zijn wij er als de kippen bij.
Begin vorig jaar verscheen in Engeland het kookboek Chinese Takeaway waar chefkok en BBC-presentator Kwoklyn Wan alle liefhebbers van Chinese afhaalgerechten plezierde met 70 handige recepten. Het boek sloeg aan en werd ook in allerlei andere landen uitgebracht. Logisch dat er een vervolg is verschenen: Chinese Takeaway Veggie.
Presentator
De schrijver van het boek, Kwoklyn Wan, werkte aan het begin van zijn carrière als kok in het goedlopende Kantonees familierestaurant van zijn vader. Zijn bekendheid groeide, zo ging hij aan de slag bij de BBC als presentator. Inmiddels geeft hij daarnaast kookcursussen en -demonstraties, is vechtkunstleraar en heeft zijn tweede kookboek uitgebracht.
Vegetarische recepten
In het vervolg staan de 70 meest populaire Chinese gerechten die je in een handomdraai maakt, maar dan allemaal in de vegetarische variant. In het kookboek staan de recepten voor geurige soepen, voor-, hoofd- en bijgerechten, dumplings en sauzen. Om het ook voor vegans interessant te maken staat bij veel gerechten ook hoe je ze volledig plantaardig maakt.
Het kookboek geeft je allerlei tips hoe je bijvoorbeeld meer smaak haalt uit tofu en tempeh, door er bijvoorbeeld eens knapperige tofu met bosuitjes en chilibonenpasta te maken. Met groenten als bloemkool die een vlezige structuur hebben maak je een zeer smakelijke kung po bloemkool.
Door de recepten voor allerlei dips, sauzen en Chinees tafelzuur maak je ook een gezellige Chinese borrelplank klaar voor bij de borrel. Maar er staan ook verschillende menuopties voor (speciale) gelegenheden in. Sowieso is het kookboek met gerechten als veggie wonton soep, chili tofu ramen, paddenstoelencurry en dandan-noedels een feestje voor iedereen die van Chinese gerechten houdt.
Chinese Takeaway Veggie | Kwoklyn Wan | 160 pagina’s | ISBN: 978 94 6143 236 0 | € 20,95
Verder lezen over Flexitariër
Food05.06.2023
Samenwerking Poké Perfect en Neni levert The Famous Falafel bowl op
Food08.05.2023
Foie gras zorgt weer controverse; protesten bij restaurants
Food28.04.2023
Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu
Nieuws09.03.2023
Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers
Nieuws27.02.2023
Consumentenbond: ‘Twee derde vegaburgers niet erg gezond’
Food21.02.2023
Beyond Meat brengt plantaardig chicken-style assortiment op de Nederlandse markt
Food08.02.2023
Waarom het maar niet wil vlotten met plantaardige vleesvervangers
Food16.01.2023
Beyond Meat start het jaar groener en positiever in strijd met Blue Monday
Verder lezen over Kookboeken
Food24.09.2025
Hoe maak je de beste hamburger: Ramon Brugman vertelt het jou
Food24.09.2025
Met Pannenkoek en co de wereld over
Food17.09.2025
De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid
Recepten02.12.2024
Lekker Lezen aflevering 18: kerstkookboek, vegan eten, naar Maleisië en meer
Recepten29.07.2024
Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad
Gadgets18.03.2024
De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia
Gezond26.12.2023
Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af
Nieuws20.11.2022
Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar
Verder lezen over Plantaardig
Food16.04.2024
Veel Nederlandse eettradities hoeven helemaal niet te veranderen
Food06.06.2023
Hands Off komt met een primeur en lanceert plantaardige chocolate chip cookies
Food05.06.2023
Samenwerking Poké Perfect en Neni levert The Famous Falafel bowl op
Food23.03.2023
Fairtrade Original voegt nieuwe Indonesische kruidenpasta’s toe aan assortiment
Nieuws09.03.2023
Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers
Nieuws27.02.2023
Consumentenbond: ‘Twee derde vegaburgers niet erg gezond’
Food21.02.2023
Beyond Meat brengt plantaardig chicken-style assortiment op de Nederlandse markt
Food08.02.2023