Torta de Suadero: Mexicaans broodje met runderstoofvlees

Torta de Suadero: Mexicaans broodje met runderstoofvlees

Vorig artikel Volgend artikel

Dat ik een groot fan ben van de Mexicaanse keuken zal niemand verrassen die Eatly ook op Instagram volgt. Vandaar dat ik enorm enthousiast werd toen het nieuwe kookboek Comida Mexicana van Rosa Cienfuegos op de mat plofte. Het boek heeft een geweldige opmaak en staat vol met fantastische gerechten. Deze Torta de Suedero is er een van.

Zelf was ik nog niet echt bekend met Mexicaanse broodjes, dus het was geweldig om te zien dat in Comida Mexicana er een heel hoofdstuk aan gewijd is. Aangezien ik altijd wel een eigen idee heb van stoofvlees, was ik wel benieuwd hoe deze broodjes met runderstoofvlees zouden smaken. Ze staan inmiddels één keer in de twee weken voor lunch op het menu. Zó smaakvol!

Torta de Suadero

Nodig:

Stoofvlees (Suadero)

  • Olie of een flinke klont boter om in te baken
  • 500 gram riblappen (in repen van 8 a 10 cm)
  • 500ml water
  • 150ml sinaasappelsap
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • zout

Broodje

  • 2 theelepels jus van de Suadero
  • 250 gram suadero per broodje
  • 25 gram witte ui (gesnipperd)
  • 25 gram koriander (gesnipperd)
  • Limoen

Stoofvlees maken:

  1. Verwarm de olie of boter in een braadpan op hoogvuur;
  2. Voeg de riblappen toe en bak ze in 10 minuten bruin tot het vlees vocht begint te verliezen;
  3. Voeg dan knoflook, zout, sinaasappelsap en 500ml water en roer alles door om het goed te mengen;
  4. Draai het vuur tot matig, doe een deksel op de pan en laat anderhalf uur doorsudderen of tot het moment zo zacht is geworden dat het uit elkaar begint te vallen. Schep het regelmatig om.

Broodjes maken:

  1. Snij het broodje doormidden en verdeel de jus van de suadero over de snijvlakken van het broodje;
  2. Verwarm een koekenpan op laag vuur en leg het broodje met de juskant naar beneden in de pan en bak dit krokant;
  3. Haal de broodjes in de pan en verwarm het stoofvlees eventjes in de pan;
  4. Schep het stoofvlees op de onderste helft van het broodje, bestrooi met witte ui en koriander en knijp er wat limoensap over uit;
  5. Maak af met een lekkere salsa naar keuze en leg de andere helft van het brood op de belegde torta.

Comida Mexicana winnen

Mocht je nou denken; wat een fantastisch gerecht ik ben benieuwd naar het kookboek. Dan heb je geluk, want via onze Instagram mogen we één exemplaar weggeven. Benieuwd hoe? Check dan onderstaande post op onze Instagram.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies