Risotto nero di sepia uit Lekker Fred in het land

Risotto nero di sepia uit Lekker Fred in het land

Vorig artikel Volgend artikel

Voor het weekend hebben we het nieuwe kookboek van Vjèze Fur Lekker Fred in het land onder de loep genomen. Maar uiteindelijk gaat een kookboek pas echt leven door de recepten die er allemaal in te vinden zijn. Vandaar delen we vandaag uit het boek het recept voor Risotto Nero di Sepia.

Hoewel heel veel mensen er enigszins tegen opzien om thuis een risotto te maken, heeft bijna iedere thuiskok wel een goede risotto in het arsenaal. Dus voor iedereen die nog een goed recept zoekt voor risotto is dit een aanrader.

Risotto nero di sepia

(voor 4 personen, bereidingstijd 40 minuten)

Dit heb je nodig:

  • olijfolie om in te bakken
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 250 g arborio- of carnarolirijst
  • 100 ml witte wijn
  • 4 el inktvisinkt
  • 1,2 l visbouillon, kokendheet
  • 100 g doperwten
  • 250 g zeekat, schoongemaakt
  • ½ chipotle peper (uit blik),
  • fijngesneden
  • zout en peper
  • een stuk paramagiano
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2 takjes bladpeterselie

Zo maak je de risotto:

  1. Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur en fruit er de ui in. Voeg de rijst toe en bak de rijst in enkele minuten glazig. Blus af met de wijn en laat volledig verdampen.
  2. Meng intussen de inktvisinkt door de hete bouillon. Schep een soeplepel van de bouillon bij de risotto en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal tot de rijst beetgaar is, dat duurt ongeveer 20 minuten. Meng vlak voor het einde de doperwtjes door de risotto, kook deze nog 5 minuten mee.
  3. Verhit intussen nog wat olijfolie in een andere koekenpan en bak de zeekat met de chipotle peper in 2 minuten beetgaar. Zet het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
  4. Roer een flinke hand parmigiano door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
  5. Verdeel de risotto over de borden en rasp er veel parmigiano over. Verdeel de inktvis erover en besprenkel met de extra vierge olijffolie en het citroensap. Garneer met de citroenrasp en de peterselie.

Risotto met inktvisinkt
(Afbeelding: Risotto Nero di Sepia uit Lekker Fred in het land)
Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies