Een winterse pompoensoep uit De nieuwe winterkeuken

Een winterse pompoensoep uit De nieuwe winterkeuken

Vorig artikel Volgend artikel

Aan het begin van de week schreven we al over het nieuwe kookboek van Colette Dike De nieuwe winterkeuken. Het boek staat vol met heerlijke nieuwe winterse recepten en aangezien het nog altijd goed koud buiten is, delen we een van de gerechten: een heerlijke verse pompoensoep.

Er zijn mensen die alleen tijdens bepaalde seizoenen soep maken en eten, maar voor mij is soep altijd een goed idee. Sowieso is het een handige manier om op het eind van de week je groentekliekjes op te maken: van iedere groente is namelijk soep te maken. Dus mocht je deze week geen zin hebben in snert, dan is deze pompoensoep een heel goed idee.

Pompoensoep

(Voor 4 personen)

Nodig:

  • 3el olijfolie
  • 2 uien (in ringen)
  • 2 tenen knoflook (geraspt)
  • 1el verse gemberwortel (fijngehakt)
  • 1el garam masala
  • 1 tl kurkuma1 flespompoen (ca. 1 kg, in blokjes gesneden)
  • 1 bos (ca. 500 g) wortels (geschild, in grove stukken)
  • 500 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • sap van 1 grote sinaasappel
  • peper en zout
  • toppings (optioneel): (kokos)room, verse kruiden, chilivlokken en pompoenpitten

Maken:

  1. Zet je grootste braadpan op het vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Doe de uienringen in de pan en bak ze glazig. Voeg na 5 minuten de knoflook, gember, garam masala en kurkuma toe en bak 2 minuten mee.
  2. Doe de pompoen en wortel erbij. Roer even goed door, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en bak een paar minuten mee.
  3. Voeg de kokosmelk samen met het water en sinaasappelsap toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 25 minuten pruttelen of tot alle groenten helemaal zacht zijn.
  4. Pureer met behulp van een staafmixer of blender de soep helemaal glad, proef en breng de pompoensoep op smaak.

Pompoensoep I
(Afbeelding: Pompoensoep uit De nieuwe winterkeuken)
Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies