De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
We krijgen deze week nog een fijne nabrander van de zomer, heerlijk! Tijdens de afgelopen maanden hebben we al allerlei fijne zomerse recepten gedeeld. Dit recept is heerlijk te maken op een warme dag wanneer je niet veel zin hebt om lang in de keuken te zijn, maar ook op een druilerige herfstdag is dit een heerlijk recept. Deze tabouleh is natuurlijk geïnspireerd door het klassieke gerecht uit het Midden-Oosten.
Het gerecht komt uit het kookboek Puur & Makkelijk waar we vorige week aandacht aan hebben besteed. Als je kijkt naar de ingrediënten is wat meer een gerecht voor de herfst, maar laten we nu net op de grens van de zomer naar de herfst zitten. Om het gerecht glutenvrij te houden is voor boekweit gekozen, maar je kan natuurlijk gewoon bulgur gebruiken. Verder zorgt de radicchio voor een wat bittere smaak die goed contrasteert met de friszure tomaten, granaatappelzaadjes en granaatappelsiroop.
Bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel
(voor 4 personen)
Nodig:
- 100 g boekweit
- 1 Libanese (korte) komkommer, in kleine blokjes
- 2 vleestomaten, bij voorkeur Coeur de Boeuf, in kleine blokjes
- half kropje radicchio, fijngeschaafd
- pulp van 1 kleine granaatappel
- fijngeraspte schil en sap van 1-2 onbespoten citroenen
- 2 handenvol grofgehakte of gescheurde gemengde kruiden, zoals peterselie, munt en dille
- 80 ml olijfolie
- 2-3 snufjes sumak (Turkse supermarkt)
- 1 el granaatappelsiroop
Doen:
- Doe de boekweit in een grote pan met gezouten kokend water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de boekweit 6 tot 8 minuten zachtjes koken. De boekweit moet beetgaar zijn en dus nog iets stevige korrels hebben:
- Giet af en laat afkoelen;
- Doe de boekweit, komkommer, tomaten, radicchio en granaatappelpulp in een kom. Voeg de geraspte citroenschil en het citroensap, driekwart van de kruiden en naar smaak zout en peper toe:
- Meng alles voorzichtig;
- Doe de tabouleh in een grote kom en schenk de olijfolie erover. Strooi de sumak en de rest van de kruiden erover en besprenkel het gerecht met de granaatappelsiroop.
Verder lezen over Koken
Proeft10.12.2025
We probeerden de Stamppotsaus van Kesbeke en Ron Blaauw
Food27.11.2025
Deze ongefilterde olijfolie verandert alles in je keuken
Lifestyle26.11.2025
Inspiratie nodig? Dit zijn dé keukentrends voor liefhebbers van rust en warmte
Food17.09.2025
De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid
Lifestyle19.05.2025
Een keuken waarin je wilt blijven koken (én eten): zo ontwerp je het zelf
Tipt08.01.2025
Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren
Lifestyle19.12.2024
5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven
Proeft04.12.2024
HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit
Verder lezen over Kookboeken
Food24.09.2025
Hoe maak je de beste hamburger: Ramon Brugman vertelt het jou
Food24.09.2025
Met Pannenkoek en co de wereld over
Food17.09.2025
De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid
Recepten02.12.2024
Lekker Lezen aflevering 18: kerstkookboek, vegan eten, naar Maleisië en meer
Recepten29.07.2024
Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad
Gadgets18.03.2024
De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia
Gezond26.12.2023
Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af
Nieuws20.11.2022