Bitterzoete tabouleh met
radicchio en granaatappel

Bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel

Vorig artikel Volgend artikel

We krijgen deze week nog een fijne nabrander van de zomer, heerlijk! Tijdens de afgelopen maanden hebben we al allerlei fijne zomerse recepten gedeeld. Dit recept is heerlijk te maken op een warme dag wanneer je niet veel zin hebt om lang in de keuken te zijn, maar ook op een druilerige herfstdag is dit een heerlijk recept. Deze tabouleh is natuurlijk geïnspireerd door het klassieke gerecht uit het Midden-Oosten.

Het gerecht komt uit het kookboek Puur & Makkelijk waar we vorige week aandacht aan hebben besteed. Als je kijkt naar de ingrediënten is wat meer een gerecht voor de herfst, maar laten we nu net op de grens van de zomer naar de herfst zitten. Om het gerecht glutenvrij te houden is voor boekweit gekozen, maar je kan natuurlijk gewoon bulgur gebruiken. Verder zorgt de radicchio voor een wat bittere smaak die goed contrasteert met de friszure tomaten, granaatappelzaadjes en granaatappelsiroop.

Bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel

(voor 4 personen)

Nodig:

  • 100 g boekweit
  • 1 Libanese (korte) komkommer, in kleine blokjes
  • 2 vleestomaten, bij voorkeur Coeur de Boeuf, in kleine blokjes
  • half kropje radicchio, fijngeschaafd
  • pulp van 1 kleine granaatappel
  • fijngeraspte schil en sap van 1-2 onbespoten citroenen
  • 2 handenvol grofgehakte of gescheurde gemengde kruiden, zoals peterselie, munt en dille
  • 80 ml olijfolie
  • 2-3 snufjes sumak (Turkse supermarkt)
  • 1 el granaatappelsiroop

Doen:

  1. Doe de boekweit in een grote pan met gezouten kokend water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de boekweit 6 tot 8 minuten zachtjes koken. De boekweit moet beetgaar zijn en dus nog iets stevige korrels hebben:
  2. Giet af en laat afkoelen;
  3. Doe de boekweit, komkommer, tomaten, radicchio en granaatappelpulp in een kom. Voeg de geraspte citroenschil en het citroensap, driekwart van de kruiden en naar smaak zout en peper toe:
  4. Meng alles voorzichtig;
  5. Doe de tabouleh in een grote kom en schenk de olijfolie erover. Strooi de sumak en de rest van de kruiden erover en besprenkel het gerecht met de granaatappelsiroop.
Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies