De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Hier op de thuisredactie word ik altijd net even iets vrolijker als er een Nederlands product op de mat valt. Al helemaal als het om toffe in Nederland gedistilleerde dranken gaat. Gelukkig zijn er daar genoeg van en eentje die onlangs op de radar kwam is The Rascal Gin. Een gin met Javaanse roots, in Nederland gedistilleerd en met een ondeugend karakter.
Dat ondeugende karakter vindt zijn oorsprong natuurlijk bij de oprichters van het ginmerk en dan vooral in hun Indonesische roots. De kruiden en specerijen die voor de gin gebruikt worden zijn met de hand geplukt op de eilanden Java, Sumatra en Bali. Deze exoten geven de gin zijn speelse en brutale karakter.
Traditionele gerechten
Van alle drie de oprichters liggen de roots in Indonesië en ze hebben bij het ontwikkelen van het smaakprofiel van de gin zich laten inspireren door traditionele familiegerechten. De kruiden en specerijen die in de gin zijn gebruikt, worden dat ook nog altijd bij het koken voor en door de familie. In de ogen van de oprichters is The Rascal Gin dan ook een ultieme ode aan de traditionele, eeuwenoude gerechten.
Specerijen en kruiden
In de gin komen bij de eerste slokken vooral sinaasappel en kardemom naar voren. Niet voor niets is de ideale garnering steranijs en een sinaasappelpartje. Het ligt er een beetje aan welke tonic je erbij schenkt om de verschillende andere ingrediënten te onderscheiden. Je hoort in ieder geval: jeneverbessen, komijn, kaneel, zoethout, korianderzaad, engelwortelzaad en vioolwortel in de gin terug te proeven.
In de mix
Volgens de oprichters is de gin puur en met ijs heerlijk, maar grote kans dat je hem in een gin-tonic uit wil proberen. De perfect serve is met Fever-Tree Clementine tonic en als garnering de steranijs en sinaasappel. Maar wil je eens goed experimenteren dan raden de oprichters aan om The Rascal te mixen met tonics van het Australische tonicmerk StangeLove. Zoals je hierboven ziet maak je met hun Dirty Tonic een heerlijke Dirty Rascal gin-tonic.
Verder lezen over Cocktails
Hotspots04.09.2024
Super Lyan: knappe cocktails zonder kapsones
Drinks31.07.2024
5 redenen waarom de Espresso Martini enorm populair is
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Hotspots03.06.2024
Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night
Hotspots06.05.2024
Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers
Hotspots01.05.2024
De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam
Hotspots19.03.2024
Taco Tuesday bij Celia: laat smaak het woord voeren
Hotspots18.07.2023
Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden
Verder lezen over Drank
Lifestyle29.08.2024
Feestje? Zo dek je de eettafel extra feestelijk!
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Gezond24.05.2024
Nieuwe gel zorgt dat je nooit meer een kater hebt
Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Drinks28.06.2023
Dit zijn de zes whisky’s in de Signature Collection van whisykmerk Jura
Drinks25.06.2023
Jura whisky: hoe gemeenschapszin een bijzondere Schotse whisky creëerde
Drinks25.06.2023
Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten
Verder lezen over Gin
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Drinks22.12.2023
Ginamis verfrissende cocktail, alcoholvrij en geïnspireerd op gin
Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade
Hotspots23.06.2023
Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar
Drinks10.06.2023
World Gin Day: dit zijn de 5 lekkerste gins voor deze zomer!
Drinks17.04.2023
Espresso Gin & Tonic: misschien wel hét drankje van deze zomer (ook zonder gin)
Drinks05.04.2023
Ontdek de Noorse bossen met Bareksten Botanical Gin
Drinks20.03.2023