The Rascal Gin heeft een bijzonder smaakvol en ondeugend karakter

The Rascal Gin heeft een bijzonder smaakvol en ondeugend karakter

Vorig artikel Volgend artikel

Hier op de thuisredactie word ik altijd net even iets vrolijker als er een Nederlands product op de mat valt. Al helemaal als het om toffe in Nederland gedistilleerde dranken gaat. Gelukkig zijn er daar genoeg van en eentje die onlangs op de radar kwam is The Rascal Gin. Een gin met Javaanse roots, in Nederland gedistilleerd en met een ondeugend karakter.

Dat ondeugende karakter vindt zijn oorsprong natuurlijk bij de oprichters van het ginmerk en dan vooral in hun Indonesische roots. De kruiden en specerijen die voor de gin gebruikt worden zijn met de hand geplukt op de eilanden Java, Sumatra en Bali. Deze exoten geven de gin zijn speelse en brutale karakter.

Traditionele gerechten

Van alle drie de oprichters liggen de roots in Indonesië en ze hebben bij het ontwikkelen van het smaakprofiel van de gin zich laten inspireren door traditionele familiegerechten. De kruiden en specerijen die in de gin zijn gebruikt, worden dat ook nog altijd bij het koken voor en door de familie. In de ogen van de oprichters is The Rascal Gin dan ook een ultieme ode aan de traditionele, eeuwenoude gerechten.

Specerijen en kruiden

In de gin komen bij de eerste slokken vooral sinaasappel en kardemom naar voren. Niet voor niets is de ideale garnering steranijs en een sinaasappelpartje. Het ligt er een beetje aan welke tonic je erbij schenkt om de verschillende andere ingrediënten te onderscheiden. Je hoort in ieder geval: jeneverbessen, komijn, kaneel, zoethout, korianderzaad, engelwortelzaad en vioolwortel in de gin terug te proeven.

In de mix

Volgens de oprichters is de gin puur en met ijs heerlijk, maar grote kans dat je hem in een gin-tonic uit wil proberen. De perfect serve is met Fever-Tree Clementine tonic en als garnering de steranijs en sinaasappel. Maar wil je eens goed experimenteren dan raden de oprichters aan om The Rascal te mixen met tonics van het Australische tonicmerk StangeLove. Zoals je hierboven ziet maak je met hun Dirty Tonic een heerlijke Dirty Rascal gin-tonic.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies