Roobar maakt plantaardige repen van superfoods

Roobar maakt plantaardige repen van superfoods

Vorig artikel Volgend artikel

Voor Eatly proeft proberen we allerlei producten uit. Dit keer een vrij bijzonder product dat we nog nooit eerder hebben gehad: rauwe repen met superfoods van Roobar. Iedere reep is gemaakt van vier tot vijf ingrediënten en bevat superfoods, gedroogde vruchten en noten. De repen zijn biologisch, veganistisch, rauw en zonder toegevoegde suikers of gluten.

Roobar is in Bulgarije ontstaan en ontwikkeld en zijn inmiddels wereldwijd een begrip. Want de repen hebben een eenvoudig recept dat uitsluitend bestaat uit rauwe, biologische, veganistische en glutenvrije ingrediënten. Daarbij worden de hoogste normen en kwaliteitscontrole in acht genomen bij alle stappen binnen het productieproces.

Plantaardige ingrediënten

Alle repen bestaan uit vier tot vijf op planten gebaseerde ingrediënten; superfood, gedroogde vruchten en rauwe noten. Er wordt geen gebruikgemaakt van warmte om de repen te maken, dat zorgt ervoor dat allerlei voedingsstoffen, vitamines en enzymen worden behouden. De gedroogde vruchten in de repen zorgen voor een natuurlijke zoete smaak, zodat het toevoegen van suiker niet nodig is.

In de eigen ultramoderne productiefaciliteit worden de repen van Roobar gemaakt. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de meest innovatieve productietechnologieën. Omdat de repen niet worden blootgesteld aan warmte, is het productieproces voor de rest vrij eenvoudig. Alle binnenkomende ingrediënten worden streng gecontroleerd, daarna worden ze gemengd en worden er repen van gevormd.

Het oordeel

Roobar + superfood is er in de varianten: Cacao Nibs & Almonds, Chia & Coconut, Goji Berry, RooBar Hemp Protein, Maca & Cranberries en Mulberry & Vanilla. Wij hebben de eerste vier uit mogen proberen.

Het idee van een ‘rauwe’ reep te eten maakt de eerste hap nog een soort van spannend, want je weet niet wat je kan verwachten. Maar na de eerste hap is alles gelijk duidelijk; dit is goed spul. De verschillende ingrediënten van iedere reep en zeker de ‘superfoods’ komen duidelijk in de smaak naar voren, maar overheersen op geen enkel moment. Daar komt nog bij dat je daadwerkelijk het gevoel hebt dat je iets gezonds en puurs eet. Dat maakt Roobar echt het perfecte alternatieve tussendoortje.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies