De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Dat Vjèze Fur (oftewel Freddy Tratlehner) iets met koken heeft, bleek wel uit zijn kookboeken. Deze week zet hij op dat gebied een grote stap, hij lanceert namelijk zijn eigen foodmerk: De Nieuwe Keuken. Het merk richt zich op het vervangen van vlees met groenten. Als eerste wapenfeit zijn vanaf nu drie smaken Lekker Fred’s Pulled Paddo’s verkrijgbaar.
Nadat zijn Instagram kookshow en kookboeken was wel duidelijk dat koken en eten een voorname rol speelden in het leven van Tratlehner. Om iets met die passie te doen ging hij op een gegeven moment met een aantal vrienden zitten om te kijken wat zij konden doen. Dat is De Nieuwe Keuken geworden.
Pulled Paddo’s
Tratlehner over ‘zijn’ pulled paddo’s: “Op zoek naar een gezond product zonder gekke bijsmaakjes dat zó lekker is dat je de rest van je gerecht eromheen kunt bouwen, zijn we uitgekomen op deze pulled paddo’s. Ze zitten vol met smaak en we hebben ze speciaal voor jou in reepjes gechopt en met kruiden besprenkeld. Wanneer je ze bakt krijgen ze een zalige bite.”
Amazone
De trigger om iets te gaan doen op het gebied van verduurzamen van de Nederlandse keuken was voor Tratlehner dat op een gegeven moment de Amazone letterlijk in de fik stond. Dat moest anders. In plaats van kijken naar soja en de focus op veel eiwitten, draait het bij het nieuwe voedingsmerk om meer groente aan het eetpatroon van de Nederlander toevoegen.
Drie smaken
De Pulled Paddo’s zijn het eerste product dat van De Nieuwe Keuken te koop is en het is er in drie smaken: Shoarma, Massala en Mexicano. Al deze producten zijn gemaakt met allerlei verschillende paddo’s met als hoofdbestanddeel de oesterzwam. Verder zijn ze vegan, gluten- en sojavrij en wordt alles geproduceerd in Noord-Holland.
Verder lezen over Groente
Recepten08.04.2024
Het Aspergeseizoen is geopend en dat vieren we met asperges uit Limburg
Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode
Tipt13.06.2023
Een van de meest geavanceerde manieren om smoothies en sapjes te maken
Nieuws23.02.2023
Bloemkolen, bloemkolen hele dure bloemkolen
Food05.01.2023
Zo krijg je de geur van knoflook van je handen
Nieuws20.09.2022
Omzet vleesvervangers daalt bij de Nederlandse supermarkten
Drinks19.09.2022
Flink en &C breiden assortiment uit met Chantals favorieten
Food13.09.2022
Botanica in Den Haag zet met nieuwe head-chef Bas Hoog in op Dutch Cuisine
Verder lezen over Koken
Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten
Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer
Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereldRecepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Recepten06.03.2024
AI in de keuken: koken met ChatGPT
Gezond14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp
Verder lezen over Supermarkt
Nieuws28.07.2024
Uber Eats en Amazing Oriental werken samen vanuit de supermarkt
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode
Nieuws18.06.2023
Zuiderburen grijpen in om boodschappen betaalbaar te houden, Nederlandse regering ziet hier niets in
Nieuws31.05.2023
Binnen een half jaar zijn basisboodschappen 15% duurder geworden
Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp
Nieuws25.05.2023