Vijfde Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel vandaag van start

Vijfde Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel vandaag van start

Vorig artikel Volgend artikel

De vijfde editie van de Nationale Week Zonder Vlees krijgt dit jaar een extra toevoeging met: & Zuivel. Tijdens deze week wordt er aandacht gevraagd voor de impact die het eten van minder vlees en zuivel kan hebben. Daarbij is er extra aandacht om te laten zien hoe makkelijk en lekker dit kan zijn.

De campagne wordt dit jaar door 80 partners ondersteund, dat gaat naast supermarkten, producten ook om scholen, tankstations, studentenverenigingen en ministeries. Naast natuurlijk alle deelnemers die deze week (van 7 t/m 13 maart) minder vlees en zuivel eten en drinken. Dit moet ervoor zorgen dat er meer kennis komt over welk effect het minder eten van vlees en het minder drinken van zuivel heeft.

Verschillende initiatieven

Vorige week viel het hier al te lezen dat allerlei producenten de week aangrijpen om nieuwe producten te introduceren. Maar alle tachtig partners ondernemen deze week wel iets. Bij allerlei supermarkten zijn deze week verschillende acties en kortingen op vegetarische en plantaardige producten.

The Dutch Weed Burger tourt met een foodtruck door het land om burgers uit te delen en in gesprek te gaan met politiek en consument. De truck gaat langs Haarlem, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Hak biedt samen met HelloFresh ruim 16.000 huishoudens een extra plantaardigheidje aan in de HelloFresh Boxen.

Liveshow

Aangezien het een jubileumeditie is, gaat initiatiefnemer van deze week Isabel Boerdam als host in gesprek met verschillende experts. Zo schuiven: wereldkampioen roeister en veganist Janneke van der Meulen, diëtist plantaardig eten & duurzame voedselkeuzes Lobke Faasen en milieufilosoof en auteur Floris van den Berg aan. Tijdens de gesprekken bereiden sterrenchefs Erwin Oudijk en Friso van Amerongen vanuit restaurant Wils een verrassend plantaardig gerecht. De show is vanaf dinsdag 8 maart te zien.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies