​Hare Majesteit Koningin Máxima opent Impactrestaurant A Beautiful Mess

​Hare Majesteit Koningin Máxima opent Impactrestaurant A Beautiful Mess

Vorig artikel Volgend artikel

A Beautiful Mess opent binnenkort haar deuren op het Oosterdokseiland in Amsterdam, en belooft het meest impactvolle restaurant van Nederland te worden. De opening wordt gedaan door Hare Majesteit Koningin Máxima.

Met een oppervlakte van 800m2 wordt dit een plek van, voor, en door mensen die gevlucht zijn naar Nederland. Het restaurant zal van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat geopend zijn, en biedt ontbijt, lunch, diner, en bovenal, verbinding. Gelegen in het hart van Amsterdam, moet A Beautiful Mess een unieke ervaring gaan bieden.

A_Beautiful_Mess
Restaurant A Beautiful Mess

Panelgesprek met Koningin Maxima

Tijdens haar bezoek zal Koningin Máxima deelnemen aan een panelgesprek over de rol en impact van A Beautiful Mess voor mensen met een vluchtelingenachtergrond. Ook wordt besproken hoe het initiatief via leerwerktrajecten of betaalde banen deze deelnemers een zinvol bestaan in Nederland biedt. Daarna zal Koningin Máxima een rondleiding krijgen door het pand, waarbij ze in gesprek zal gaan met mensen met een vluchtelingenachtergrond in zowel de keuken als de taallesruimtes. Tot slot zal ze diverse aanwezigen ontmoeten in het restaurant.

Concept A Beautiful Mess

Het concept achter A Beautiful Mess is om een brug te slaan tussen twee werelden die vaak gescheiden blijven. Het initiatief van de Refugee Company wordt in Amsterdam gelanceerd, de stad die altijd bekend heeft gestaan om haar gastvrijheid naar vluchtelingen toe. De Refugee Company helpt mensen die naar Nederland zijn gevlucht om hun weg te vinden in de samenleving.

Voor velen van hen is Nederland een compleet nieuwe wereld, heel anders dan wat ze gewend waren in landen als Eritrea, Oekraïne, of Syrië. A Beautiful Mess wil hen een veilige plek bieden om te wennen, structuur op te bouwen, om te bouwen aan hun toekomst, en om eventueel door te stromen naar een baan of voor het volgen van opleidingen.

Keuken_A_Beatiful_Mess
Kijkje in de keuken

Experimentele keuken

Met al deze diverse invloeden biedt A Beautiful Mess een experimentele keuken. Vanaf acht uur 's ochtends ben je welkom voor een kopje koffie of een smakelijk Oekraïens boekweitontbijt. Tijdens de lunch kun je er genieten van gerechten als shakshuka, manouche en vers flatbread uit hun eigen saj-oven.

's Avonds kun je kiezen uit een assortiment van cocktails, drankjes en omni-, vega- of veganistische sharing plates, met als zoete afsluiting Afrikaanse malva cake. Daarnaast organiseert A Beautiful Mess kookworkshops, rondleidingen en maandelijkse community diners, waar je samen kunt eten met mensen die in Nederland op asiel wachten.

Oosterdokskade

Op de Oosterdokskade is ook ruimte voor evenementen. De locatie kan worden opgedeeld voor zowel kleine als grote groepen. Je kunt er je bruiloft vieren, een privévergadering organiseren, een lezing houden of je jaarresultaten vieren met maximaal vierhonderd mensen, alles is er mogelijk. A Beautiful Mess wil verder graag vermelden dat er een prachtig terras is met een weids uitzicht over het water.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.