De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
De vaste lezers van Eatly weten dat hier op de redactie een credo geldt en dat is: kaas is leven! Vandaar dat een goede borrelplank altijd met gejuich wordt ontvangen, mits er kaas op ligt. Vandaar dat het idee van De Kaas Club: een maandelijkse kaas- (en wijn)proeverij door Betty Koster als muziek in de oren klinkt.
Mocht je nog niet van Betty Koster gehoord hebben, dan valt wel te spreken van een gemis. Koster is namelijk de eigenaresse van Fromagerie L’Amuse in Amsterdam en IJmuiden en wordt gezien als de kaaskoningin van de Lage Landen. Adel verplicht, dus in samenwerking met designstudio Studio FFF gaat ze maandelijks een lezing en kaasproeverij houden onder de noemer De Kaas Club.
Kaascolleges
Het doel van De Kaas Club: deelnemers alles leren over de lekkerste kazen in combinatie met dranken. Tijdens een proeverij wordt er geproefd, uitgelegd, proefnotities opgesteld en wordt de terminologie rondom kaas verder uitgelegd. Dit alles om deelnemers goed beslagen ten ijs te laten komen bij het eerstvolgende bezoekje aan de kaasboer.
Fromagerie l’Amuse
Het kan niet heel verrassend zijn dat de kazen voor de proeverij geleverd worden door Fromagerie l’Amuse. Bij de eerste proeverij komende zondag (26 maart) worden er negen verschillende kazen en drie verschillende dranken geproefd. Daarbij ontvangen deelnemers tailor made notitiekaarten met proeftermen.
Op locatie of thuis
De Kaas Club wordt iedere maand op een bijzondere locatie gehouden. Voor de eerste editie gaat men naar LAB111 in Amsterdam, restaurant, bar en bios inéén. Maar het is ook mogelijk om thuis via een livestream deel te nemen. Daarvoor kun je een pakket met kazen (en wijn) bij je thuis laten bezorgen of afhalen in de regio Amsterdam en IJmuiden. Deelnemen aan De Kaas Club kost 35 euro voor een ticket. Reserveren of een pakket bestellen doe je via de website van De Kaas Club.
Verder lezen over Kaas

Lifestyle21.11.2024
Boursin blijft verrassen: klassieke smaakmaker komt met luxe Knoflook en Truffel variant

Recepten20.06.2024
Dreamfarm plantaardige mozzarella: gemaakt van duurzaam geteelde amandelen

Hotspots27.12.2022
La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam

Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Drinks13.09.2022
Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival

Food05.07.2022
Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas

Food19.05.2022
Van welke kaas is de korst eetbaar en welke kaaskorst is ongezond?

Recepten07.04.2022
De smaak van Luxemburg: het kaasfeestje Tartiflette met reblochon
Verder lezen over Wijn

Nieuws06.09.2024
Zo herken je een alcoholprobleem

Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

Proeft28.04.2024
Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij

Drinks15.11.2023
Dit is Beersecco: bier en prosecco in één fles

Hotspots18.07.2023
Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Drinks14.06.2023
De Kalimotxo (of Calimocho) is een ideale zomercocktail met rode wijn

Drinks18.05.2023