Genieten van een viergangendiner van restaurants Jansz. via Thuis Uit Eten

Genieten van een viergangendiner van restaurants Jansz. via Thuis Uit Eten

Vorig artikel Volgend artikel

Als restauranthouders één initiatief mogen aanhouden als de horeca weer op normale toeren draait, is het wel de optie om thuis te genieten van een restaurantervaring via een dinerbox. Zo heb ik met pasen samen met mijn ouders mogen genieten van een viergangendiner van het Amsterdamse restaurant Jansz. via Thuis Uit Eten. Dat was een feestje van heerlijke smaakcombinaties!

Het restaurant is onderdeel van het Pulitzer Amsterdam hotel dat naast Jansz. ook nog een eigen Pulitzer Bar herbergt. Zo heeft het hotel de 25 aan elkaar verbonden kanaalhuizen na de renovatie in 2016 naast 225 kamers en suites een mooie bestemming gegeven. Niet alleen gasten van het hotel kunnen bij het restaurant terecht, maar Jansz. moet vooral een buurtrestaurant zijn en blijven.

Moderne klassiekers

Daarom heeft het restaurant ook een gemoedelijke Nederlandse uitstraling waar je kunt genieten van elegante klassieke gerechten die op een subtiele manier de lokale ingrediënten op het bord vieren. Voor de naam van het restaurant moet je een paar eeuwen terug. Het pand waar het restaurant in gevestigd is, was ooit de thuisbasis van de 17e-eeuwse ambachtsman Volkert Jansz.

Hij stond bekend als man met een kritische smaak, een scherp oog voor stijl en een passie voor sprankelende gesprekken en debatten. Hoewel hij van de geneugten des levens genoot, geloofde hij er heilig in dat decadentie en luxe leuker waren als ze gedeeld werden. Zo werd hij de naamgever van het restaurant en zijn opvattingen over het leven blijven een inspiratie voor het menu van Jansz waarbij de moderne klassiekers een eigenzinnige Nederlandse twist krijgen.

Thuis uiteten

Bij Jansz. kun je ook een volledig plantaardig menu krijgen, maar wij hebben met pasen gekozen voor het menu met vlees en vis. Het menu was opgebouwd uit een voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht. Alles wordt in een grote box geleverd en is per gerecht verpakt. In de box zitten menukaarten, een checklist met alle ingrediënten, de instructies én een QR-code die je naar een fantastische playlist leidt.

Viergangendiner

Het voorgerecht was Zeebaars met bleekselderij, komkommer en tomaat. Dit frisse gerecht was een ideaal licht begin van het diner. Daarbij komt dat dit de eerste keer in mijn leven was dat ik bleekselderij kon waarderen. Een beter begin was dus niet te wensen. Het tussengerecht was een geinig, speels en goed in balans. Het samenspel van de andijvie met de pastinaakpuree en hibiscus was top.

Het hoofdgerecht was Kalfssukade met maïs, Cevennen ui en bbq-jus. Hoewel je misschien zou denken dat door de kalfssukade, de maïspuree en bbq-jus dat het gerecht vrij machtig zou zijn, was dit niet het geval. Juist de maïspuree en de bijzondere Franse ui uit de Cevennen sneden door het machtige heen en maakte het een heerlijk in balans zijnde gerecht. Het nagerecht van appel, vanille, bladerdeeg tonkaboon en witte chocola zorgde voor de perfecte afsluiting van een heerlijk diner.

Benieuwd naar de menu’s van Jansz.? Via Thuis uit Eten zijn ze te bestellen en scroll ook even verder, want er staan heerlijke cocktails bij van Bar Pulitzer.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies