De 8 tofste culinaire hotelovernachtingen van Nederland

De 8 tofste culinaire hotelovernachtingen van Nederland

Vorig artikel Volgend artikel

Tijdens de eerste horecasluiting doken ze al op: de arrangementen van een hotelovernachting en een goed diner. Nu we met de tweede sluiting te kampen hebben en de feestdagen steeds dichterbij komen, bieden veel meer hotels in Nederland deze mogelijkheid aan. We hebben een selectie gemaakt van acht hotels door heel Nederland waar je een tof culinair hotelarrangement kan boeken.

Blijkbaar zijn wij als Nederlanders heel goed in mazen in de wet vinden of om sommige regels wat meer met ons mee te laten buigen. Natuurlijk zijn er dan ondernemers die juist in dit grijze gebied creatief gaan zijn. Veel hoteliers hebben inmiddels arrangementen met het eigen restaurant of een restaurant uit de buurt om gasten naast een overnachting ook een bijzondere gastronomische ervaring te bieden. Aan de hand van data van bookingsplatform theFork hebben we een lijst met de acht tofste plekken voor je.

De acht tofste culinaire hotelarrangementen

Hotel Restaurant Posthoorn(*) in Monnickendam

Restaurant Posthoorn heeft al twaalf jaar een Michelinster en is onderdeel van suitehotel Posthoorn. Dit chique hotel is gevestigd in twee gerestaureerde 17de eeuwse panden. De geschiedenis van Posthoorn gaat zelfs helemaal terug naar de tijd van Napoleon en die vind je overal in het hotel terug. Voor TheFork heeft de chef van de Posthoorn een exclusief menu ontwikkeld. Voor 180 euro per persoon geniet je er van: een huisaperitief gecombineerd met amuses, een zesgangen diner, een overnachting én natuurlijk een goed ontbijt.

Bus Whisky Distillers in Loosbroek

In het Noord-Brabantse Loosbroek vind je een van de whiskystokerijen die Nederland rijk is: Bus Whisky Distillers. Een culinair arrangement bevat daar een overnachting én rondleiding in de stokerij met daarbij een viergangendiner van allerlei Brabantse streekgerechten en ’s ochtends een ontbijt. Op vrijdag en zaterdag kost dit 82 euro per persoon en van zondag tot en met donderdag is dat 67,50 euro per persoon.

The Millèn en Marriott Hotel in Rotterdam

Wim Severein is eigenaar en chef-kok bij restaurant The Millèn in het hart van Rotterdam. Het restaurant bevindt zich op de eerste verdieping van de Millenniumtoren waar het Marriott Hotel Rotterdam is gevestigd. Het stay en dine-arrangement van The Millèn bestaat uit: een glas champagne bij aankomst, een zesgangen chefsmenu, koffie en friandises na, een overnachting en een ontbijt op de kamer. Kosten: 175 euro per persoon.

Puur Zee Villa Hotel & Visgastronomie in Wijk aan Zee

Zoek je naar wat meer romantiek, dan is het een idee om naar Wijk aan Zee te gaan. Gelegen aan zee krijg je bij Puur Zee een glas champagne bij ontvangst, een zevengangen Seafood Experience inclusief amuses, een overnachting en ontbijt op de kamer. Kosten: 157,50 euro per persoon.

Hotel Monastère en Cafe Louis in Maastricht

Het is altijd een goed idee om naar Maastricht te gaan als je op staycation wil. Het voelt daar niet als Nederland en dat is fantastisch. In het centrum vind je er Hotel Monastère waar je nu terecht kunt voor een culinaire overnachting bestaande uit: een driegangenmenu, aperitief in de bar en ’s ochtend een onbijttas op de kamer voor 144 euro per persoon.

De Nederlanden(*) - Boutique Hotel de Nederlanden in Vreeland

Voor een andere sterrenervaring moet je naar Vreeland waar je restaurant De Nederlanden(*) in het gelijknamige boetiekhotel vindt. Daar staat chef-kok Willke Berends achter de pinnen en zijn vrouw Caroline is de gastvrouw van het hotel. Voor 217,50 euro per persoon geniet je er van een achtgangendiner met overnacht en een ontbijt.

Restaurant Hemingway en Hotel De Draak in Bergen op Zoom

Alleen al om de naam is Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom de moeite waard. Het is natuurlijk vernoemd naar schrijver Ernest Hemingway en is gelegen in het centrum van Bergen op Zoom. Samen met het oudste hotel van Nederland: Hotel de Draak bieden ze een culinaire overnachting aan voor 117,50 euro per persoon waar je een zesgangendiner, een overnachting in een luxe kamer en een ontbijt voor krijgt.

Restaurant Vermeer(*) en NH Collection Barbizon Palace in Amsterdam

Voor de laatste Michelin-ervaring moet je naar onze hoofdstad en wel naar restaurant Vermeer en NH Collection Barbizon Palace. Daar verzorgt chef Chris Naylor een uitgebreid vijfgangendiner inclusief aperitief en ontbijt en overnacht je in het naastgelegen hotel. Dit alles kost je 149,50 euro per persoon.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies