Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas

Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas

Vorig artikel Volgend artikel

Er was een tijd dat de plantaardige alternatieven voor kaas niet te nassen waren. Inmiddels zijn er steeds meer alternatieven op de markt die daadwerkelijk goed smaken. Of het iets met kaas vandoen heeft is een tweede. Een van de aanvoerders op het gebied van lekkere vegan kaas is Willicroft dat een alternatief voor Goudse Kaas heeft geïntroduceerd: Young Dutch.

Oprichter Brad Vanstone ging over op een voornamelijk plantaardig dieet en kwam al snel tot de conclusie dat er goede alternatieven zijn voor vlees, vis en melk maar dat het op het gebied van kaas ver achterbleef. De plantaardige kazen stelden vaak teleur op smaak en structuur. In zijn eigen keuken begon hij daarom te experimenteren met Willicroft als resultaat.

Witte bonen

Zijn verrassende ingrediënt waarmee de kazen worden gemaakt: witte bonen. Die lijken qua voedingswaarde op melk en als je ze fijnmaalt krijgen ze een zuivelachtige textuur. Van de gemaalde witte bonen wordt een melk gemaakt, die daarna volgens eeuwenoude kaastechnieken omgetoverd tot de plantaardige kazen.

Assortiment

Het assortiment van het plantaardige kaasmerk bestaat inmiddels al uit: Greek White, een alternatief voor feta, Italian Aged, een alternatief voor parmezaanse kaas, Original Sauce, een alternatief voor kaassaus en Original Fondue, een alternatief voor de traditionele kaasfondue. Daar wordt nu dan Young Dutch aan toegevoegd.

Young Dutch

Young Dutch is een van de producten die door Lidl opgenomen is in de Future Goods week. Het plantaardig alternatief voor Goudse kaas is zoals gezegd gemaakt van biologische witte bonen en vrij van soja en noten. Young Dutch smelt net zo goed als het origineel en is perfect om een pizza, tosti of ovengerecht mee te maken.

De Young Dutch kost €2.99 en is te koop via Lidl Future Goods week, in de Willicroft store en online.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies