Vakantietijd! 8 tips voor het all-inclusive-buffet

Vakantietijd! 8 tips voor het all-inclusive-buffet

Vorig artikel Volgend artikel

Je vakantiegeld is gestort en dat betekent dat de kans groot is dat je daar ook daadwerkelijk een leuke reis van uitzoekt. Soms heb je geen zin om over iets na te denken en boek je lekker een all-inclusive. Als jij ook zo’n vakantie probeert (of vaker doet), dan hebben we 8 tips voor je verzameld als het om eten en drinken gaat.

1. Vergelijk voor je boekt

Het lijkt soms zo alsof alle all-inclusive-resorts hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Sommige hebben een focus op veel verschillende restaurants, terwijl anderen vooral voor glijbanen en zwembaden gaan. Als je van eten houdt, kijk dan goed welke restaurants het biedt en welk type all-inclusive je daarvoor moet hebben (soms is Ultra of Elite er voor een handjevol mensen, om wat meer luxe te ervaren). Lees ook veel reviews en dan vooral die over eten gaan.

2. Boek een tafeltje

In het verlengde daarvan is het verstandig om meteen als je aankomt (of nog voor die tijd, als dat een optie is) je restaurantplekjes te boeken. Vaak is er een soort groot, algemeen buffetrestaurant en daarnaast wat losse restaurants die ook buffet bieden (soms zelfs a la carte), maar wel een reservering nodig hebben. Ben je daar laat mee, dan kan het zomaar zijn dat je pas om 21:30 uur kunt aanschuiven voor een Mexicaanse maaltijd.

3. Loop eerst een rondje

Je hebt geboekt en het is tijd om te eten! Waarschijnlijk kom je bij een buffet terecht, dus we komen meteen met de belangrijkste buffettip, want als je niet eerst een rondje loopt om te oriënteren (en doe dat elke keer, want er worden vaak wat dingen veranderd), dan krijg je waarschijnlijk spijt. Als je gewoon maar begint met op te scheppen wat je wil, maar er dan uiteindelijk achterkomt dat aan het einde van het buffet iets is dat je écht wil, dan past het al niet meer op je bord (of in je lijf). Eerst even dat oriënterende rondje helpt je slimmer te kiezen.


4. Pak een klein bord

Een veelgehoorde klacht is dat je bij all-inclusive altijd zoveel hetzelfde eet. Maar als je heel eerlijk bent naar jezelf, komt dat dan ook niet een beetje door jezelf? Het buffet is vaak gigantisch, maar als jij elke keer alleen je favorieten eruitpikt, dan eet je inderdaad elke keer hetzelfde. Door een klein bord te pakken en steeds maar één gerecht te kiezen, houd je het leuk voor jezelf.

5. Let op je eiwitten

Vetten en koolhydraten genoeg bij een buffet, maar hoe zit het met je eiwitten? Als vegetariër doe je er goed aan om voor eieren te kiezen, als vleeseter kun je het beste gaan voor witvis en kipfilet. Let wel, de dooiers zijn vetten, dus als je het lean wil houden, eet dan alleen het eiwit.

6. Drink water

Als je jezelf een beetje wil beteugelen bij dit type all-you-can-eat, dan doe je er goed aan om veel water te drinken. Plus, all-inclusive-resorts zijn vaak in warme landen, waardoor het sowieso raadzaam is om vooral veel bekertjes water te drinken. Neem ook een flesje mee en vul dat, zodat je overdag -mocht je van je resort afgaan- ook iets te drinken hebt.

7. Check de flessen

In veel resorts heb je drank inclusief en dat kan voor vrolijke taferelen zorgen, maar het is wel slim om de drank even goed te bestuderen. Soms hebben ze namelijk niet de echte Bacardi, Malibu of Baileys, maar een neppe variant. Als je echt alleen het echte wil, dan is het zonde om zo’n glas te bestellen dat je dan toch niet opdrinkt. Ook zijn er vaak bepaalde merken wel echt: er bestaan niet veel goede neppers van Malibu, naast dat het origineel ook niet al te duur is, waardoor sommige resorts die drank wel aanbieden.

8. En als je juist veel wil eten...

Veel artikelen over buffetten gaan over hoe je er gezond kunt eten, maar wat als je inderdaad gewoon heel veel wil eten? Dan kun je het beste veel gangen eten, geen maaltijden overslaan, geen soep nemen, geen bier drinken en kiezen voor de niet al te vettige gerechten omdat je daar te snel vol van raakt. Enjoy!

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...