De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Nog een update voor het kaasschap deze week: het Franse Nurishh lanceert vier nieuwe plantaardige kaasproducten. Het gaat om: plakken origineel, plakken met cheddarsmaak, geraspt origineel en geraspt met mozzarellasmaak. Alle producten zijn geschikt voor mensen die lactose intolerant of veganistisch zijn en vanaf deze week bij Albert Heijn verkrijgbaar.
Nurishh hoort bij het Franse familiebedrijf Le Groupe Bel dat gerund wordt door de familie Jouault. Die al generaties lang kwaliteitskazen maakt. Toen zij geconfronteerd werden met het nieuws dat opa lactose intolerant was, ontstond er een nieuwe missie: kaas waar opa ook van kon genieten. Zo is Nurishh ontstaan met de kennis en expertise van het maken van traditionele, romige Franse kazen.
Voor ieder moment
Dat is ook de reden dat er niet gekozen is voor een plantaardige kaas in poedervorm, maar dat ze plakken en geraspte plantaardige kaas hebben ontwikkeld. Het idee erachter is dat de plantaardige kazen voor ieder eetmoment te gebruiken zijn; een uitgebreid ontbijt, een diner voor op de borrelplank.
Daarom zijn de nieuwe plantaardige kazen ook makkelijk om te verwerken in allerlei recepten. Zo gebruik je de plakken met cheddersmaak in een mac’n’cheese of op een burger en de geraspt met mozarellasmaak is ideaal voor over een pizza of pasta. Alle producten zijn rijk aan calcium, vitamine B12 en bevatten minder verzadigd vet dan kaas of andere plantaardige alternatieven. Dat heeft er mede mee te maken dat ze worden gemaakt op basis van kokosolie.
De plantaardige producten van Nurishh zijn vanaf deze week verkrijgbaar bij Albert Heijn.
Verder lezen over Kaas
Recepten20.06.2024
Dreamfarm plantaardige mozzarella: gemaakt van duurzaam geteelde amandelen
Hotspots27.12.2022
La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam
Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg
Drinks13.09.2022
Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival
Food05.07.2022
Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas
Food19.05.2022
Van welke kaas is de korst eetbaar en welke kaaskorst is ongezond?
Recepten07.04.2022
De smaak van Luxemburg: het kaasfeestje Tartiflette met reblochon
Nieuws23.03.2022
De Kaas Club van Betty Koster: iedere maand een kaas- (en wijn)proeverij
Verder lezen over Plantaardig
Food16.04.2024
Veel Nederlandse eettradities hoeven helemaal niet te veranderen
Food06.06.2023
Hands Off komt met een primeur en lanceert plantaardige chocolate chip cookies
Food05.06.2023
Samenwerking Poké Perfect en Neni levert The Famous Falafel bowl op
Food23.03.2023
Fairtrade Original voegt nieuwe Indonesische kruidenpasta’s toe aan assortiment
Nieuws09.03.2023
Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers
Nieuws27.02.2023
Consumentenbond: ‘Twee derde vegaburgers niet erg gezond’
Food21.02.2023
Beyond Meat brengt plantaardig chicken-style assortiment op de Nederlandse markt
Food08.02.2023
Waarom het maar niet wil vlotten met plantaardige vleesvervangers
Verder lezen over Supermarkt
Nieuws28.07.2024
Uber Eats en Amazing Oriental werken samen vanuit de supermarkt
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode
Nieuws18.06.2023
Zuiderburen grijpen in om boodschappen betaalbaar te houden, Nederlandse regering ziet hier niets in
Nieuws31.05.2023
Binnen een half jaar zijn basisboodschappen 15% duurder geworden
Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp
Nieuws25.05.2023