Zoë is Junior Content Creator met een passie voor communicatie. Ze houdt zich vooral bezig met content marketing. Naast haar studie Communicatie sport ze graag.
Op zijn tijd lust iedereen weleens een lekkere pannenkoek. Of je nu houdt van zoet, hartig, dun of juist dik. Het leuke is dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren: met verschillende soorten beslag, verrassende toppings en smaken uit allerlei landen. Met het nieuwe receptenboek Pannenkoek & co stap je in een diverse wereld van pannenkoeken, poffertjes, blini’s en nog veel meer.
Verschillende varianten
Op het basisrecept van de pannenkoek kun je veel variëren met diverse varianten, zelfs vegan of glutenvrij. Je kunt verschillende dingen voor het beslag gebruiken, zoals boekweit- of kikkererwtenmeel, of voeg eens wat havermoutvlokken toe. Altijd maar hetzelfde eten is ook zo saai. Het is leuk om wat te experimenteren met verschillende varianten.
Van ontbijt tot avondmaal en van snack tot een hele pannenkoekentaart. Je kunt het je zo gek niet bedenken maar het kan allemaal! Pannenkoeken zijn niet alleen in Nederland bekend, in de rest van de wereld zijn ze net zo geliefd. Pannenkoek & co neemt je mee over heel de wereld. De veelzijdigheid aan recepten zal je verrassen en inspireren.
Een paar sneak peeks uit het boek:
- Crêpes uit Frankrijk: zoetig of hartig gevulde flinterdunne pannenkoeken
- Kaiserschmarrn uit Duitsland: luchtige, gescheurde pannenkoekstukjes met poedersuiker
- American pancakes uit de Verenigde Staten: dikke, luchtige pannenkoeken met ahornsiroop
- Æbleskiver uit Denemarken: ronde poffertjes met een zachte binnenkant
- Takoyaki uit Japan: hartige pannenkoekenballetjes met een vulling.
- Blini’s uit Rusland: kleine luchtige pannenkoekjes van boekweitmeel
- Cachapa uit Venezuela: dikke maïspannenkoeken met een lichtzoete smaak
- Bánh xèo uit Vietnam: krokante rijstmeelpannenkoek gevuld met hartige ingrediënten
- Beghrir uit Marokko: de ‘’duizend-en-een-gatenpannenkoek’’, luchtig en sponsachtig
Een smaakmaker om te zien
Al bij de eerste blik van het boek krijg je trek. De vrolijke kleuren en de speelse typografie maken het boek echt een blikvanger. De cover straalt dezelfde gezelligheid en veelzijdigheid uit als de recepten binnenin: warm en uitnodigend. Dit is zo’n boek dat je niet alleen uit de kast haalt om te koken, maar ook omdat het gewoon leuk is om naar te kijken.
Achter Pannenkoek & co
Aniek Keijsers is de auteur van Pannenkoek & co, haar derde kookboek. Daarmee is ze geen onbekende in kookboekenland. Naast succesvol receptontwikkelaar is Aniek ook foodfotograaf en -stylist. Ze fotografeerde voor (michelin)restaurants en publiceerde o.a. in delicious.
Wat haar werk zo bijzonder maakt, is haar vermogen om gerechten niet alleen smakelijk, maar ook visueel onweerstaanbaar te presenteren. Haar kookboeken staan bekend om de toegankelijke recepten, de creatieve variaties en de mooie fotografie die je meteen zin geeft om te gaan koken. Met Pannenkoek & co laat ze zien dat een simpel gerecht als de pannenkoek eindeloos veelzijdig en verrassend kan zijn.
Prijs en verkrijgbaarheid
Pannenkoek & co verschijnt op 23 september 2025 en is te koop voor €14,95 bij uitgeverij Good Cook.
Verder lezen over Kookboeken
Food24.09.2025
Hoe maak je de beste hamburger: Ramon Brugman vertelt het jou
Food17.09.2025
De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid
Recepten02.12.2024
Lekker Lezen aflevering 18: kerstkookboek, vegan eten, naar Maleisië en meer
Recepten29.07.2024
Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad
Gadgets18.03.2024
De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia
Gezond26.12.2023
Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af
Nieuws20.11.2022
Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar
Nieuws14.10.2022