Food24.09.2025

Met Pannenkoek en co de wereld over


Op zijn tijd lust iedereen weleens een lekkere pannenkoek. Of je nu houdt van zoet, hartig, dun of juist dik. Het leuke is dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren: met verschillende soorten beslag, verrassende toppings en smaken uit allerlei landen. Met het nieuwe receptenboek Pannenkoek & co stap je in een diverse wereld van pannenkoeken, poffertjes, blini’s en nog veel meer. 

Verschillende varianten

Op het basisrecept van de pannenkoek kun je veel variëren met diverse varianten, zelfs vegan of glutenvrij. Je kunt verschillende dingen voor het beslag gebruiken, zoals boekweit- of kikkererwtenmeel, of voeg eens wat havermoutvlokken toe. Altijd maar hetzelfde eten is ook zo saai. Het is leuk om wat te experimenteren met verschillende varianten.

Van ontbijt tot avondmaal en van snack tot een hele pannenkoekentaart. Je kunt het je zo gek niet bedenken maar het kan allemaal! Pannenkoeken zijn niet alleen in Nederland bekend, in de rest van de wereld zijn ze net zo geliefd. Pannenkoek & co neemt je mee over heel de wereld. De veelzijdigheid aan recepten zal je verrassen en inspireren. 

Een paar sneak peeks uit het boek:

  • Crêpes uit Frankrijk: zoetig of hartig gevulde flinterdunne pannenkoeken
  • Kaiserschmarrn uit Duitsland: luchtige, gescheurde pannenkoekstukjes met poedersuiker
  • American pancakes uit de Verenigde Staten: dikke, luchtige pannenkoeken met ahornsiroop
  • Æbleskiver uit Denemarken: ronde poffertjes met een zachte binnenkant
  • Takoyaki uit Japan: hartige pannenkoekenballetjes met een vulling.
  • Blini’s uit Rusland: kleine luchtige pannenkoekjes van boekweitmeel
  • Cachapa uit Venezuela: dikke maïspannenkoeken met een lichtzoete smaak
  • Bánh xèo uit Vietnam: krokante rijstmeelpannenkoek gevuld met hartige ingrediënten 
  • Beghrir uit Marokko: de ‘’duizend-en-een-gatenpannenkoek’’, luchtig en sponsachtig

Een smaakmaker om te zien

Al bij de eerste blik van het boek krijg je trek. De vrolijke kleuren en de speelse typografie maken het boek echt een blikvanger. De cover straalt dezelfde gezelligheid en veelzijdigheid uit als de recepten binnenin: warm en uitnodigend. Dit is zo’n boek dat je niet alleen uit de kast haalt om te koken, maar ook omdat het gewoon leuk is om naar te kijken.

Achter Pannenkoek & co

Aniek Keijsers is de auteur van Pannenkoek & co, haar derde kookboek. Daarmee is ze geen onbekende in kookboekenland. Naast succesvol receptontwikkelaar is Aniek ook foodfotograaf en -stylist. Ze fotografeerde voor (michelin)restaurants en publiceerde o.a. in delicious. 

Wat haar werk zo bijzonder maakt, is haar vermogen om gerechten niet alleen smakelijk, maar ook visueel onweerstaanbaar te presenteren. Haar kookboeken staan bekend om de toegankelijke recepten, de creatieve variaties en de mooie fotografie die je meteen zin geeft om te gaan koken. Met Pannenkoek & co laat ze zien dat een simpel gerecht als de pannenkoek eindeloos veelzijdig en verrassend kan zijn.

Prijs en verkrijgbaarheid

Pannenkoek & co verschijnt op 23 september 2025 en is te koop voor €14,95 bij uitgeverij Good Cook.

Pannenkoeken & co
Pannenkoeken & co
Avatar foto
Zoë de Kok

Zoë is Junior Content Creator met een passie voor communicatie. Ze houdt zich bezig met content marketing en vindt het leuk om nieuwe dingen uit te proberen en zichzelf steeds verder te ontwikkelen. Naast haar studie Communicatie sport ze graag.

Verder lezen over Kookboeken

Hoe maak je de beste hamburger: Ramon Brugman vertelt het jou

In Burgerbijbel deelt chef-kok Ramon Brugman meer dan 200 recepten voor vlees-, vis- en vegaburgers. Hij laat stap voor stap zien hoe je de perfecte burger, het broodje, sauzen en garnituur zelf maakt. Een must-have kookboek voor elke burgerliefhebber.

Food24.09.2025

Hoe maak je de beste hamburger: Ramon Brugman vertelt het jou

De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Van 25 september tot en met 1 oktober staat verbinding centraal tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Voor het kookboek ‘De kracht van samen koken’ kwamen verschillende families samen. Zij vonden verbinding door samen te koken. Ik vind het mooi dat koken niet alleen draait om eten, maar ook om verhalen en herinneringen.

Food17.09.2025

De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Lekker Lezen aflevering 18: kerstkookboek, vegan eten, naar Maleisië en meer

Heerlijke recepten voor doordeweeks, of juist gerechten voor de luxe periode van de kerstdagen: in deze editie van Lekker Lezen gaan we naar Maleisie en kijken we uit naar de kerst.

Recepten02.12.2024

Lekker Lezen aflevering 18: kerstkookboek, vegan eten, naar Maleisië en meer

Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

Soms kom je een kookboek tegen dat direct je aandacht trekt. De Syrische keuken van Imad doet dat zeker want hoeveel weten we eigenlijk over het land en zijn culinaire tradities. De Syrische keuken is rijk en gevarieerd,...

Recepten29.07.2024

Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Een Spaanse kookbijbel, dat klinkt als de ultieme referentiebron voor alle overheerlijke gerechten die het land ons te bieden heeft. De Spaanse keuken staat immers bekend om zijn diversiteit, rijke smaken en gebruik van...

Gadgets18.03.2024

De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af

Dieettrends en afvallen zijn voor heel veel mensen een jaarlijks terugkerend fenomeen. Eigenlijk gaat het vaak geeneens om de inhoud maar om de perceptie dat je nu een dieet hebt gevonden dat echt gaat werken. Meestal zi...

Gezond26.12.2023

Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af

Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Een zeskoppige vakjury heeft uit 54 inzendingen kookboek Java van Maureen Tan verkozen als het Food and Friends Kookboek van het Jaar 2022. Het platform houdt een onafhankelijke verkiezing die bestaat uit een vakjury- en...

Nieuws20.11.2022

Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten

Al een paar jaar zamelt botanisch bierbrouwer Lowlander na kerst kerstbomen in om een bijzonder winterbier mee te brouwen. In navolging van Scandinavië, waar al decennialang met sparrennaalden wordt gekookt, omarmt het...

Nieuws14.10.2022

Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten