
Lieke is Junior Content Creator en houdt zich bezig met social media en het schrijven van blogs. Zit ze niet achter haar laptop, dan vind je haar waarschijnlijk op het hockeyveld.
Wie houdt nu niet van een goede burger met gesmolten kaas en een lekkere saus? Ik vind het heerlijk om op zijn tijd een hamburger te bestellen in een restaurant. Maar hoe maak je thuis een lekkere burger? Ramon Brugman vertelt het in zijn nieuwe kookboek: ‘BurgerBijbel’.
In deze bijbel voor burgers vind je meer dan 200 recepten voor verschillende burgers van vlees, vis, groente en peulvruchten. Of je nu vegetariër bent of een echte vleesliefhebber, er staat zeker iets voor je in! Alle soorten burgers worden namelijk besproken. Van een klassieke cheeseburger tot een vegaburger van zoete aardappel. Buiten het maken van burgers leer je ook hoe je een lekker broodje kneedt en afbakt. De sauzen en garnituur worden ook zeker niet overgeslagen. Deze burgers zijn dus veel meer dan gewoon een simpele hamburger met sla en tomaat. Aan elk onderdeel van de burger wordt genoeg aandacht gegeven.
Ramon Brugman heeft echt een liefde voor koken en bakken. Hij doet het al van jongs af aan en is het nog steeds niet zat. Zijn carrière begon in de oude bakkerij van zijn opa, waar hij alles heeft geleerd over brood bakken. Daarna is hij verder gegaan als patissier in een luxe patisseriezaak waar hij 11 jaar heeft gewerkt. Uiteindelijk wilde hij toch wat anders en heeft hij zich omgeschoold naar kok. Ondertussen is hij al 20 jaar kok, waarvan de laatste 6 jaar chef-kok.
Ramon heeft ondertussen al een aantal kookboeken geschreven die het erg goed doen, waaronder Masterclass Dips of Borrelbijbel. Naast het schrijven van kookboeken is hij ook te zien op tv bij Binnenstebuiten op KRO-NCRV, waar hij televisiekok is. Vanaf 29 september komt hij zelfs met zijn eigen serie genaamd Ramon’s Buitenkeuken bij 24Kitchen. Ramon Brugman zit dus zeker niet stil!
Het eerste wat opvalt aan de Burgerbijbel is de kaft. Het is voor iedereen duidelijk dat als je een lekkere hamburger wilt maken, je zeker een kijkje moet nemen in dit kookboek. De kaft laat goed zien dat het niet alleen maar om vleesburgers gaat, maar dat er ook andere soorten burgers worden besproken. Het is dus écht een bijbel voor burgers! De naam van het boek vind ik daarom ook erg passend en leuk bedacht.
Burgerbijbel is begin oktober verkrijgbaar bij Carrera Culinair.
Lieke is Junior Content Creator en houdt zich bezig met social media en het schrijven van blogs. Zit ze niet achter haar laptop, dan vind je haar waarschijnlijk op het hockeyveld.
Verder lezen over Hamburger
Food09.01.2024
Verder lezen over Kookboeken
Food24.09.2025
Food17.09.2025
Recepten02.12.2024
Recepten29.07.2024
Gadgets18.03.2024
Gezond26.12.2023
Nieuws20.11.2022
Nieuws14.10.2022