Lieke is Junior Content Creator en houdt zich bezig met social media en het schrijven van blogs. Zit ze niet achter haar laptop, dan vind je haar waarschijnlijk op het hockeyveld.
Wie houdt nu niet van een goede burger met gesmolten kaas en een lekkere saus? Ik vind het heerlijk om op zijn tijd een hamburger te bestellen in een restaurant. Maar hoe maak je thuis een lekkere burger? Ramon Brugman vertelt het in zijn nieuwe kookboek: ‘BurgerBijbel’.
De Bijbel van Burgers
In deze bijbel voor burgers vind je meer dan 200 recepten voor verschillende burgers van vlees, vis, groente en peulvruchten. Of je nu vegetariër bent of een echte vleesliefhebber, er staat zeker iets voor je in! Alle soorten burgers worden namelijk besproken. Van een klassieke cheeseburger tot een vegaburger van zoete aardappel. Buiten het maken van burgers leer je ook hoe je een lekker broodje kneedt en afbakt. De sauzen en garnituur worden ook zeker niet overgeslagen. Deze burgers zijn dus veel meer dan gewoon een simpele hamburger met sla en tomaat. Aan elk onderdeel van de burger wordt genoeg aandacht gegeven.
Passie van Ramon Brugman
Ramon Brugman heeft echt een liefde voor koken en bakken. Hij doet het al van jongs af aan en is het nog steeds niet zat. Zijn carrière begon in de oude bakkerij van zijn opa, waar hij alles heeft geleerd over brood bakken. Daarna is hij verder gegaan als patissier in een luxe patisseriezaak waar hij 11 jaar heeft gewerkt. Uiteindelijk wilde hij toch wat anders en heeft hij zich omgeschoold naar kok. Ondertussen is hij al 20 jaar kok, waarvan de laatste 6 jaar chef-kok.
Ramon heeft ondertussen al een aantal kookboeken geschreven die het erg goed doen, waaronder Masterclass Dips of Borrelbijbel. Naast het schrijven van kookboeken is hij ook te zien op tv bij Binnenstebuiten op KRO-NCRV, waar hij televisiekok is. Vanaf 29 september komt hij zelfs met zijn eigen serie genaamd Ramon’s Buitenkeuken bij 24Kitchen. Ramon Brugman zit dus zeker niet stil!
Buitenkant van de bijbel
Het eerste wat opvalt aan de Burgerbijbel is de kaft. Het is voor iedereen duidelijk dat als je een lekkere hamburger wilt maken, je zeker een kijkje moet nemen in dit kookboek. De kaft laat goed zien dat het niet alleen maar om vleesburgers gaat, maar dat er ook andere soorten burgers worden besproken. Het is dus écht een bijbel voor burgers! De naam van het boek vind ik daarom ook erg passend en leuk bedacht.
Prijs en verkrijgbaarheid
Burgerbijbel is begin oktober verkrijgbaar bij Carrera Culinair.
Verder lezen over Hamburger
Food09.01.2024
Is dit de lekkerste hamburger van Nederland?
Verder lezen over Kookboeken
Food24.09.2025
Met Pannenkoek en co de wereld over
Food17.09.2025
De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid
Recepten02.12.2024
Lekker Lezen aflevering 18: kerstkookboek, vegan eten, naar Maleisië en meer
Recepten29.07.2024
Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad
Gadgets18.03.2024
De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia
Gezond26.12.2023
Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af
Nieuws20.11.2022
Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar
Nieuws14.10.2022