Food24.09.2025

Hoe maak je de beste hamburger: Ramon Brugman vertelt het jou


Wie houdt nu niet van een goede burger met gesmolten kaas en een lekkere saus? Ik vind het heerlijk om op zijn tijd een hamburger te bestellen in een restaurant. Maar hoe maak je thuis een lekkere burger? Ramon Brugman vertelt het in zijn nieuwe kookboek: ‘BurgerBijbel’.

De Bijbel van Burgers

In deze bijbel voor burgers vind je meer dan 200 recepten voor verschillende burgers van vlees, vis, groente en peulvruchten. Of je nu vegetariër bent of een echte vleesliefhebber, er staat zeker iets voor je in! Alle soorten burgers worden namelijk besproken. Van een klassieke cheeseburger tot een vegaburger van zoete aardappel. Buiten het maken van burgers leer je ook hoe je een lekker broodje kneedt en afbakt. De sauzen en garnituur worden ook zeker niet overgeslagen. Deze burgers zijn dus veel meer dan gewoon een simpele hamburger met sla en tomaat. Aan elk onderdeel van de burger wordt genoeg aandacht gegeven. 

 

BurgerBijbel van Ramon Brugman
BurgerBijbel van Ramon Brugman

Passie van Ramon Brugman 

Ramon Brugman heeft echt een liefde voor koken en bakken. Hij doet het al van jongs af aan en is het nog steeds niet zat. Zijn carrière begon in de oude bakkerij van zijn opa, waar hij alles heeft geleerd over brood bakken. Daarna is hij verder gegaan als patissier in een luxe patisseriezaak waar hij 11 jaar heeft gewerkt. Uiteindelijk wilde hij toch wat anders en heeft hij zich omgeschoold naar kok. Ondertussen is hij al 20 jaar kok, waarvan de laatste 6 jaar chef-kok.

Ramon heeft ondertussen al een aantal kookboeken geschreven die het erg goed doen, waaronder Masterclass Dips of Borrelbijbel. Naast het schrijven van kookboeken is hij ook te zien op tv bij Binnenstebuiten op KRO-NCRV, waar hij televisiekok is. Vanaf 29 september komt hij zelfs met zijn eigen serie genaamd Ramon’s Buitenkeuken bij 24Kitchen. Ramon Brugman zit dus zeker niet stil! 

Buitenkant van de bijbel 

Het eerste wat opvalt aan de Burgerbijbel is de kaft. Het is voor iedereen duidelijk dat als je een lekkere hamburger wilt maken, je zeker een kijkje moet nemen in dit kookboek. De kaft laat goed zien dat het niet alleen maar om vleesburgers gaat, maar dat er ook andere soorten burgers worden besproken. Het is dus écht een bijbel voor burgers! De naam van het boek vind ik daarom ook erg passend en leuk bedacht. 

Prijs en verkrijgbaarheid

Burgerbijbel is begin oktober verkrijgbaar bij Carrera Culinair.

Avatar foto
Lieke Bleij

Lieke is Junior Content Creator en houdt zich bezig met social media en het schrijven van blogs. Zit ze niet achter haar laptop, dan vind je haar waarschijnlijk op het hockeyveld.

Verder lezen over Kookboeken

Met Pannenkoek en co de wereld over

Met pannenkoeken eindeloos kunt variëren: met verschillende soorten beslag, verrassende toppings en smaken uit allerlei landen. Met het nieuwe receptenboek Pannenkoek & co stap je in een diverse wereld van pannenkoeken, poffertjes, blini’s en nog veel meer. 

Food24.09.2025

Met Pannenkoek en co de wereld over

De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Van 25 september tot en met 1 oktober staat verbinding centraal tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Voor het kookboek ‘De kracht van samen koken’ kwamen verschillende families samen. Zij vonden verbinding door samen te koken. Ik vind het mooi dat koken niet alleen draait om eten, maar ook om verhalen en herinneringen.

Food17.09.2025

De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Lekker Lezen aflevering 18: kerstkookboek, vegan eten, naar Maleisië en meer

Heerlijke recepten voor doordeweeks, of juist gerechten voor de luxe periode van de kerstdagen: in deze editie van Lekker Lezen gaan we naar Maleisie en kijken we uit naar de kerst.

Recepten02.12.2024

Lekker Lezen aflevering 18: kerstkookboek, vegan eten, naar Maleisië en meer

Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

Soms kom je een kookboek tegen dat direct je aandacht trekt. De Syrische keuken van Imad doet dat zeker want hoeveel weten we eigenlijk over het land en zijn culinaire tradities. De Syrische keuken is rijk en gevarieerd,...

Recepten29.07.2024

Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Een Spaanse kookbijbel, dat klinkt als de ultieme referentiebron voor alle overheerlijke gerechten die het land ons te bieden heeft. De Spaanse keuken staat immers bekend om zijn diversiteit, rijke smaken en gebruik van...

Gadgets18.03.2024

De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af

Dieettrends en afvallen zijn voor heel veel mensen een jaarlijks terugkerend fenomeen. Eigenlijk gaat het vaak geeneens om de inhoud maar om de perceptie dat je nu een dieet hebt gevonden dat echt gaat werken. Meestal zi...

Gezond26.12.2023

Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af

Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Een zeskoppige vakjury heeft uit 54 inzendingen kookboek Java van Maureen Tan verkozen als het Food and Friends Kookboek van het Jaar 2022. Het platform houdt een onafhankelijke verkiezing die bestaat uit een vakjury- en...

Nieuws20.11.2022

Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten

Al een paar jaar zamelt botanisch bierbrouwer Lowlander na kerst kerstbomen in om een bijzonder winterbier mee te brouwen. In navolging van Scandinavië, waar al decennialang met sparrennaalden wordt gekookt, omarmt het...

Nieuws14.10.2022

Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten