​Dit is het verschil tussen Eggs Benedict, Florentine en Royale

​Dit is het verschil tussen Eggs Benedict, Florentine en Royale

Vorig artikel Volgend artikel

Het is officieel een ontbijtgerecht, maar menig fan bestelt dit ook schaamteloos tijdens een lunch. Sterker nog, bij Ted's Breda is het zelfs deel van de high tea. Eggs Benedict. Een eiergerecht met een heel luxe naam en met twee zussen: Florentine en Royale. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze gerechten?

Gepocheerd ei

Een dikke laag Hollandaise-saus, een zacht gepocheerd eitje en een muffin (Engels brood, geen cakeje). Het is de basis van een van de favoriete eiergerechten van het Westen. Het is luxe, het is calorierijk, het is overdadig en het is het perfecte katerontbijt. Maar er zijn verschillende varianten in. Sommige restaurants zetten ze per abuis allemaal als Eggs Benedict op de kaart, maar er zit toch wel degelijk verschil in deze gerechten.

Het verschil is groot, maar het is verschil is ook makkelijk te veranderen: geen enkel onderdeel van Eggs Benedict zit door een ander heen, dus zelfs als je liever geen ham eet, dan kun je vaak alsnog Eggs Benedict bestellen en gewoon aangeven dat het zonder ham moet zijn: dat kan altijd wel, hoewel sommige serveerders je misschien wel wat vreemd aankijken, afhankelijk van het land waarin je je bevindt.

Wil je in één keer het juiste bestellen, dan moet je de verschillen weten. Dit zijn ze:

Eggs Benedict

De meestvoorkomende naam -en variant- is Benedict. Dit gerecht is voor mensen vlees eten, want Benedict betekent dat er ham of pancetta op of tussen zit. In de meeste restaurants is dit gewoon een plak, maar er zijn ook plekken waar ze de ham versnipperd of in blokjes door het gerecht doen.

Eggs Royale

Liever geen vlees, maar wel vis? Dan kun je kiezen voor de iets minder vaak voorkomende variant: Royale. Eggs Royale zijn voorzien van gerookte zalm en dit gerecht is dan ook wat luxer -en vaak wat duurder- dan de andere twee varianten. De zalm, het ei en de Hollandaisesaus zijn een goede mix en heerlijk als ontbijt.

Eggs Florentine

Vegetariërs kunnen één variant bestellen, namelijk Eggs Florentine. Hier zit in plaats van vlees of vis groente op en wel in de vorm van spinazie. Dit maakt het natuurlijk meteen een soort powerbreakfast, al betekent het wel dat je na het eten ervan echt nog even je tanden moet poetsen. Worth it!

Vaak staan deze gerechten allemaal onder de noemer Eggs Benedict en het is sowieso goed om even te checken wat de mogelijkheden zijn, mocht je bepaalde wensen hebben. Er zijn ook restaurants die er avocado aan toevoegen bijvoorbeeld. Of je maakt het zelf thuis, dat kan natuurlijk ook, alleen zijn die typische muffin-broodjes niet makkelijk te krijgen (tip: zoek op Warburtons). Op een wafel is het ook heerlijk, trouwens. Eet smakelijk!

eggs
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...