De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
De Kookfabriek in Amsterdam was vorige week maandag weer het toneel voor het leukste uitje voor de culinaire pers: de Culiperslunch 2021. Op het evenement komen ieder jaar culinairjournalisten, bloggers, uitgevers en foodmerken samen om via proeverijen, workshops en demo’s de nieuwste producten te proeven en uit te proberen. Net als ieder jaar waren er weer wat toffe verrassingen, die vind je in dit artikel.
De twaalfde editie van de Culiperslunch was mijn tweede editie en voelde voor mij zelfs als een reünie. Door de pandemie zijn er weinig events geweest het afgelopen jaar en heb ik héél veel mensen alleen telefonisch gesproken, via videomeetings of via de e-mail, dus dit was de uitgelezen plek om bij te praten en elkaar eens in het echt te ontmoeten.
Plantaardig
Naast het stukje bijbuurten draait het bij de Culiperslunch vooral om het ontdekken van toffe nieuwe producten en trends. Het is bijna natuurlijk te noemen dat er allerlei plantaardige producten te proeven waren. Zo stond Lidl er met de nieuwe productlijn plantaardige yoghurt en drinks (daar zit één echt te lekkere bij), Montgomery met plantaardig ijs, Hema met onder meer de Ookworst, Vivera met onder meer een plantaardige rookworst en showde Meatless Farm allerlei bereidingen van hun plantaardige producten.
Uitschieters
Op het gebied van plantaardige producten waren er voor mij twee uitschieters: Snack with Benefits en Novish. Beide producenten kwam ik pas tegen in de foodiebag en dat waren twee fijne verrassingen. Snack with Benefits maakt plantaardige diepvriessnacks zoals maïs ribs en krokante bloemkool hapjes van reststromen. Novish maakt typische producten, maar dan zonder vis zoals kibbeling, visticks en burgers.
Smoked eggs
Een van de meest fascinerende zaken op de CPL moet wel de gerookte eitjes van Smoked Egg Europe zijn. Het is een nieuwe innovatie in het eischap die vanuit Australië is overgewaaid. Via een oeroude conserveringstechniek worden de eieren gerookt. Hierdoor krijgen ze een licht rokerige, volle smaak én zijn ze langer houdbaar (tot wel 60 dagen).
Chef Confit
Een ander nieuw product waar ik veel van verwacht is Chef Confit oftewel hoogwaardig vlees uit blik. Vis uit blik kennen we allemaal wel en ‘confit de canard’ zal ook wel een belletje doen rinkelen. Maar hoogwaardig vlees uit blik kennen we nog niet. Het vlees wordt gekonfijt zonder kunstmatige smaakversterkers, toegevoegde suikers of conserveermiddelen. Als eerste producten heeft Chef Confit kippendijen, procureur en varkenswangen in blik.
Verder lezen over Horeca
Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?
Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen
Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker
Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen
Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten
Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Koken
Proeft04.12.2024
HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit
Gadgets15.11.2024
HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken
Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten
Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer
Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereldRecepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Recepten06.03.2024
AI in de keuken: koken met ChatGPT
Gezond14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Verder lezen over Supermarkt
Nieuws28.07.2024
Uber Eats en Amazing Oriental werken samen vanuit de supermarkt
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode
Nieuws18.06.2023
Zuiderburen grijpen in om boodschappen betaalbaar te houden, Nederlandse regering ziet hier niets in
Nieuws31.05.2023
Binnen een half jaar zijn basisboodschappen 15% duurder geworden
Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp
Nieuws25.05.2023