De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Het Italiaanse Casa del Fermentino heeft twee nieuwe plantaardige producten geïntroduceerd in de eigen Cashew Fermentino-lijn: Fijne Kruiden en Bloomy Rind. Je vindt de producten in het luxe kaasschap, alleen zijn het niet per se plantaardige kaasvervangers. Voor de producent zijn deze producten vooral een antwoord op de vraag naar pure, plantaardige voeding voor een genietmoment zoals een kaasplank met een goed glas wijn.
De producten van Fermentino worden gemaakt met cashewnoten, water, wat zout en kruiden. Waarom de producten zo uniek zijn? De cashewnoten worden gefermenteerd waardoor ze een krachtige, uitgesproken smaak krijgen. De producten bevatten tussen de 70 en 95% rauwe noten, waar naast water, zout en kruiden verder geen smaakversterkers of andere kunstmatige toevoegingen aan worden toegevoegd.
Geen kaas
Het bedrijf geeft aan dat de producten niet te vergelijken zijn met kaas, maar dat je er wel net zo van kan genieten. Want de producten zijn voedzaam, puur en clean met als doel het lichaam te voeden met gezonde voedingsstoffen in plaats van producten die je op een borrelplank legt die vooral moeten vullen en vaak onnodige of ongezonde toevoegingen hebben.
Gezonde levensstijl
Welke afslagen iemand neemt voordat hij cashewnoten gaat fermenteren, oprichter van Casa del Fermentino zelf het beste uitleggen. Mario Zani moest zijn levensstijl helemaal aanpassen en daarna volgende zijn notenbedrijf Euro Company. Hij maakte noten vrij van alle onnodige en ongezonde toevoegingen. Toen hij in contact kwam met plantaardig chef Daniela Cicioni kregen ze het idee om noten te gaan fermenteren. Dat bleek de basis te zijn van Casa del Fermintono.
De twee nieuwe smaken Cashew Fermentino zijn vanaf deze week bij Jumbo verkrijgbaar.
Verder lezen over Kaas
Lifestyle21.11.2024
Boursin blijft verrassen: klassieke smaakmaker komt met luxe Knoflook en Truffel variant
Recepten20.06.2024
Dreamfarm plantaardige mozzarella: gemaakt van duurzaam geteelde amandelen
Hotspots27.12.2022
La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam
Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg
Drinks13.09.2022
Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival
Food05.07.2022
Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas
Food19.05.2022
Van welke kaas is de korst eetbaar en welke kaaskorst is ongezond?
Recepten07.04.2022
De smaak van Luxemburg: het kaasfeestje Tartiflette met reblochon
Verder lezen over Plantaardig
Food16.04.2024
Veel Nederlandse eettradities hoeven helemaal niet te veranderen
Food06.06.2023
Hands Off komt met een primeur en lanceert plantaardige chocolate chip cookies
Food05.06.2023
Samenwerking Poké Perfect en Neni levert The Famous Falafel bowl op
Food23.03.2023
Fairtrade Original voegt nieuwe Indonesische kruidenpasta’s toe aan assortiment
Nieuws09.03.2023
Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers
Nieuws27.02.2023
Consumentenbond: ‘Twee derde vegaburgers niet erg gezond’
Food21.02.2023
Beyond Meat brengt plantaardig chicken-style assortiment op de Nederlandse markt
Food08.02.2023
Waarom het maar niet wil vlotten met plantaardige vleesvervangers
Verder lezen over Supermarkt
Nieuws28.07.2024
Uber Eats en Amazing Oriental werken samen vanuit de supermarkt
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode
Nieuws18.06.2023
Zuiderburen grijpen in om boodschappen betaalbaar te houden, Nederlandse regering ziet hier niets in
Nieuws31.05.2023
Binnen een half jaar zijn basisboodschappen 15% duurder geworden
Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp
Nieuws25.05.2023