Casa del Fermentino introduceert twee nieuwe plantaardige luxe kazen

Casa del Fermentino introduceert twee nieuwe plantaardige luxe kazen

Vorig artikel Volgend artikel

Het Italiaanse Casa del Fermentino heeft twee nieuwe plantaardige producten geïntroduceerd in de eigen Cashew Fermentino-lijn: Fijne Kruiden en Bloomy Rind. Je vindt de producten in het luxe kaasschap, alleen zijn het niet per se plantaardige kaasvervangers. Voor de producent zijn deze producten vooral een antwoord op de vraag naar pure, plantaardige voeding voor een genietmoment zoals een kaasplank met een goed glas wijn.

De producten van Fermentino worden gemaakt met cashewnoten, water, wat zout en kruiden. Waarom de producten zo uniek zijn? De cashewnoten worden gefermenteerd waardoor ze een krachtige, uitgesproken smaak krijgen. De producten bevatten tussen de 70 en 95% rauwe noten, waar naast water, zout en kruiden verder geen smaakversterkers of andere kunstmatige toevoegingen aan worden toegevoegd.

Geen kaas

Het bedrijf geeft aan dat de producten niet te vergelijken zijn met kaas, maar dat je er wel net zo van kan genieten. Want de producten zijn voedzaam, puur en clean met als doel het lichaam te voeden met gezonde voedingsstoffen in plaats van producten die je op een borrelplank legt die vooral moeten vullen en vaak onnodige of ongezonde toevoegingen hebben.

Gezonde levensstijl

Welke afslagen iemand neemt voordat hij cashewnoten gaat fermenteren, oprichter van Casa del Fermentino zelf het beste uitleggen. Mario Zani moest zijn levensstijl helemaal aanpassen en daarna volgende zijn notenbedrijf Euro Company. Hij maakte noten vrij van alle onnodige en ongezonde toevoegingen. Toen hij in contact kwam met plantaardig chef Daniela Cicioni kregen ze het idee om noten te gaan fermenteren. Dat bleek de basis te zijn van Casa del Fermintono.

De twee nieuwe smaken Cashew Fermentino zijn vanaf deze week bij Jumbo verkrijgbaar.
Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies